fbpx
17.6 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 15, 2024

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție

Citește și:

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție. Oficialii au vorbit despre reforma justiției, politicile anticorupție promovate de autorități și provocările hibride cu care se confruntă Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a specificat că reforma justiției este cea mai dificilă, dar și fundamentală pentru a atinge progrese pe toate celelalte dimensiuni. În prezent, autoritățile sunt concentrate pe exercițiul de evaluare a integrității judecătorilor și procurorilor, combaterea corupției și transpunerea legislației europene pe segmentul justiției.

„Obiectivul nostru este de a spori capacitățile tuturor actorilor din sistem, de a crește eficiența instanțelor naționale, de a avansa cu optimizarea hărții instanțelor și de a digitaliza procesele din sectorul justiției. Asigurarea supremației legii este esențială pentru toți cetățenii, oamenii de afaceri și pentru a spori atractivitatea investițională a țării”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, Comisarul european pentru justiție a felicitat autoritățile pentru finalizarea procedurii de selectare a unui nou procuror general și a dat asigurări privind sprijinul său personal și de expertiză al Uniunii Europene în procesul de reformare a justiției.

Cei doi oficiali au mai discutat despre necesitatea consolidării eforturilor tuturor statelor europene în lupta cu propaganda și influența rusească, în mod special în perioadele electorale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud

Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. https://www.youtube.com/embed/xtFYGBqOe4M „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși,...

Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024

Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și...
  sursa: cursbnm.md