fbpx
14.9 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Prima femeie președinte din istoria Mexicului. Claudia Sheinbaum câştigă detaşat alegerile, potrivit primelor sondaje

Citește și:

Claudia Sheinbaum, candidata stângii la putere și fost primar al capitalei Ciudad de Mexico, a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Mexic, conform primului sondaj realizat la ieșirea de la vot și transmis de mass-media, relatează adevarul.ro

Claudia Sheinbaum, 61 de ani, a câştigat cu 57,8% din voturi faţă de 29,1% pentru fosta senatoare de centru-dreapta Xochitl Galvez, potrivit sondajului Institutului Enkoll.  

Candidatul de centru Jorge Alvarez Maynez este mult în urmă (11,4%), potrivit acestui sondaj.  Alte sondaje realizate de Televisa şi El Financiero anunţă, de asemenea, victoria candidatei partidului de stânga Morena, dar fără a da procente. 

Aceste sondaje de opinie au fost autorizate de către Institutul Național Electoral (INE). Proiecția oficială urmează să fie anunțată între orele 22:00 și 23:00, ora capitalei Mexicului (04:00 – 05:00 GMT), conform INE. 

Sondajul a fost difuzat după închiderea ultimelor secții de votare de pe coasta Pacificului la ora 19:00, ora Mexicului (01:00 GMT de luni). 

În cazul în care tendințele se confirmă, Claudia Sheinbaum urmează să-și sărbătorească victoria seara în marea piață centrală Zocalo, sub ferestrele Palatului Național, sediul președinției. 

Imediat după închiderea tuturor secțiilor de votare, Xochitl Galvez și-a avertizat susținătorii împotriva „autoritarismului” celor de la putere, adăugând: „Sunt capabili de orice”

Pe listele electorale au fost înscriși în total 98,3 milioane de alegători. De asemenea, mexicanii au votat pentru Congres și Senat, guvernatori în nouă din cele 32 de state, deputați locali și primari. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md