fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” în care Igor Dodon are statut de inculpat – amânată

Citește și:

Prima ședință de judecată în dosarul „Energocom” ce a fost stabilită pentru astăzi, 26 septembrie, în care ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, a fost amânată, scrie replicamedia.md.

Potrivit reporterului Replica Media care a fost prezent la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, acolo unde urma să se defășoare ședința, motivul amânării este că unul dintre judecătorii care face parte din complet nu s-a prezentat la examinarea cauzei, invocând că se află într-o deplasare de serviciu.

Următoarea ședință pe acest dosar a fost stabilită pentru data de 6 octombrie.

Potrivit portalului instanțelor, magistrata Angela Catană este președinta completului de judecători care va examina cauza penală, denumită generic „Energocom”.

Amintim că, Procuratura Generală a încheiat acțiunile de urmărire penală pe episodul incriminat ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, vizat în cadrul cauzei penale, denumit generic „Energocom”, iar la începutul lunii august dosarul a fost trimis în judecată. În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Totodată, Igor Dodon este investigat într-un alt dosar, inițiat la sfârșitul lunii mai curent, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md