fbpx
27 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

/VIDEO/ Ce știu bălțenii despre criptomonedă: „Unde-s banii? Pe gura lupului!”

Citește și:

În ultimul timp tot mai mult se vorbește despre criptomonedă. Cu toate acestea bălțenii, nu prea sunt familiarizați cu trend-ul deja bine cunoscut în Europa. Unii consideră că e o înșelătorie, iar alții în general nu au auzit de monedele virtuale.

„Prima dată aud, cine-i acesta, cei asta? Nu ne ocupăm cu așa ceva, nu știm.”

„Nu am auzit, ce să faci cu moneda aceea. Nu știm, nu suntem la curent cu așa ceva.”

„Cum e cu bani, îmi pare că e așa și cu valuta, cu criptovaluta mie îmi pare sau poate la birjă undeva, ideea nu am. Eu cred că acum, în situația aceasta, cum este în lume este destul de periculos să ții bani în euro sau numai dolari.”

Potrivit bălțenilor, criptomonedele nu sunt nimic altceva decât o înșelătorie și nu sunt interesaţi să cumpere criptomonede în viitor.

„Știu că la birjă se vând, ca niște acțiuni așa ceva. O altă înșelătorie așa cred, nu cred că este ceva serios, e o escrocherie a munți oamenii.”

„Au inventat o nouă înșelătorie de a scoate niște bani din oameni și de ai nebuni la cap să bage bani într-o monedă care se numește Bitcoin. Va trece o bucată de timp și se va ajunge la aceea că Bitcoin-ul va costa nimic sau el va dispărea cu totul și lumea o să întrebe unde-s banii, unde? Pe gura lupului.”

Cei care cunosc unele lucruri despre monedele virtuale, oricum nu sunt în goană după ele.

„Analog pentru alți bani. Dacă este populară, înseamnă că totuși pentru cineva este interesantă și atrăgătoare, careva probleme le rezolvă. Eu deocamdată nu mă voi ocupa cu asta.”

„Oamenii investesc în el, au venit pe seama acestora, nu știu cum, poate la diferența de preț într-un fel oarecare.”

Potrivit unui studiu realizat de TripleA, la începutulu anului 2022, Republica Moldova se afla pe locul 87 în ceea ce privește numărul de utilizatori de criptomonede. În total în țara noastră sunt peste 54 de mii de utilizatori de criptomonede, ceea ce ar reprezenta 1,35% din populaţie.

Utilizarea monedelor virtuale nu este reglementată în Republica Moldova. Potrivit BNM, acestea nu reprezintă o formă de monedă electronică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md