fbpx
13.3 C
Бэлць
marți, mai 28, 2024

Primarii întreprind măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19

Citește și:

În Edineţ au fost prelucrate cu dezinfectanți peste o sută de kilometri de drum şi două sute de scări de bloc din oraș. Prin intermediul celulei de criză au fost procurate costume de protecție de unică folosință pentru medicii de familie şi angajații Primăriei.

Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru a declarat că orașul a fost împărțit ca şi consilierii să ajute pe sectoarele lor. 23 de consilieri, 23 de sectoare. Fiecare consilier responsabil de oamenii care locuiesc pe sectorul lui. Edilul a mai adăugat că și el are în vizor trei vârstnici şi o femeie gravidă care locuiesc pe acelaș sector. El le aduce alimente și alte produse de primă necesitate.

Acțiuni de prevenție a infecției cu COVID-19 se întreprind în majoritatea localităților din țară. Primarii spun însă că întâmpină probleme la procurarea dezinfectanţilor şi sunt nevoiți să închirieze tehnică agricolă veche pentru a împrăştia soluţiile prin spațiile publice.

La Cahul străzile orașului sunt mai mult pustii, iar primarul lucrează de-acasă. Nicolae Dandiş a fost nevoit să se autoizoleze după ce a participat la ședințele Comisiei raionale pentru Situaţii Excepționale unde au fost prezenți şi trei funcționari suspectați că ar fi infectați cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Meteorologii prognozează pentru astăzi ploi pe întreg teritoriul țării

Pentru astăzi, 28 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...

Poate l-ați văzut undeva. Un copil din Bălți, dispărut

A ieșit din Teatrul Național Vasile Alecsandri din municipiul Bălți și este de negăsit. Turcu Andrei Ivan, anul nașterii ...
  sursa: cursbnm.md