fbpx
23 C
Бэлць
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Primul caz de coronavirus din Republica Moldova depistat la o femeie de 48 ani

Citește și:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat sâmbătă seara primul caz cu infectare prin Conoravirus de tip noi în Republica Moldova. Victimă este o femeie în vârstă de 48 de ani care s-a întors astăzi din Italia. 

Femeia a sosit în stare gravă cu bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală și a fost transportată la instituția medicală.

Pacienta a fost debarcată din avionul ce a aterizat din Italia și a fost escortată de ambulanță la spital printr-un coridor separat, pentru a nu intra în contact cu alte persoane.  Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare a infecției.  Femeia suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.


MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chișinău, aterizată azi la ora 11.29 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse pe acest caz.


Citește mai mult: https://www.publika.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Avea 37 de tăieturi”. Ce spune fiul femeii ucise de cele două minore la Telenești

"Avea 37 de tăieturi și era toată despicată" spune fiul femeii de 67 de ani ucisă cu cruzime de...

Primul aeroport din lume care nu va mai cere pașapoarte

Începând din 2024, Aeroportul Changi din Singapore nu va mai cere pașapoarte. Aici se va introduce un sistem de...
  sursa: cursbnm.md