fbpx
8.9 C
Бэлць
sâmbătă, martie 2, 2024

Principalul rival al lui Putin la prezidențiale a fost exclus din cursă. Nadejdin atacă decizia în instanță: „Nu renunț”

Citește și:

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin, principalul rival al lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din luna martie, iar politicianul a anunțat joi că va ataca decizia în instanță, relatează digi24.ro

CEC a transmis că a găsit probleme în semnăturile pe care Nadejdin și aliații săi le-au strâns în sprijinul candidaturii sale și că unele dintre acestea erau ale unor persoane decedate.

Nadejdin a declarat pe canalul său oficial Telegram că nu este de acord cu decizia CEC și că o va contesta la Curtea Supremă a Rusiei. „Am strâns peste 200.000 de semnături în toată Rusia.

Am desfășurat colectarea în mod deschis și onest – cozile de la sediul nostru și punctele de colectare au fost urmărite de întreaga lume”, a spus Nadejdin.

„Participarea la alegerile prezidențiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viața mea. Nu renunț la intențiile mele”, a mai adăugat politicianul rus.

Nimeni nu se aşteaptă ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, să câştige, chiar dacă i se va permite să participe la scrutin, având în vedere dominaţia şi controlul îndelungat al lui Putin asupra statului rus.

Dar campania sa a captat atenţia oamenilor datorită opoziţiei sale categorice faţă de ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiunea militară specială” în Ucraina. Nadejdin spune că Putin a făcut o „greşeală fatală” prin lansarea acesteia şi s-a angajat să pună capăt conflictului prin negocieri.

Kremlinul a spus că nu îl vede pe Nadejdin drept un rival serios al lui Putin, despre care spune că va câștiga alegerile pe baza unui sprijin popular copleșitor.

Nadejdin, candidat din partea unui partid politic, trebuia să adune 100.000 de semnături în cel puțin 40 de regiuni pentru a candida la alegerile din 15-17 martie. În schimb, Putin, care a ales să candideze mai degrabă ca independent, are nevoie de 300.000 de semnături. El a strâns deja peste 3,5 milioane, potrivit susținătorilor săi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cum vrea Dubai să construiască cel mai mare aeroport din lume, care va gestiona peste 160 de milioane de pasageri pe an

În urmă cu puțin mai mult de 10 ani, în octombrie 2013, un A320 al companiei Wizz Air care...

UE va examina un nou ajutor de apărare pentru R. Moldova

Europenii iau în calcul un ajutor suplimentar de apărare pentru Republica Moldova în condiţiile în care Rusia își continuă...
  sursa: cursbnm.md