fbpx
13.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Proprietarii de terenuri nu vor mai primi scrisori că trebuie să-și cumpere polița de asigurare

Citește și:

Toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției pentru polița de asigurare.

„Astăzi de comun acord cu CNAM și un grup de deputați PAS pe platforma comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului am decis eliminarea categoriei proprietarilor de terenuri cu destinație agricolă din categoriile de plătitori ai primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, care se asigură în mod individual (Anexa 2, pct.1, lit a), Legea 1593/2002)”, anunță Ala Nemerenco, Ministra Sănătății.

Ministra a mai menționat că modificarea legislației va fi efectuată în cel mai apropiat timp.

Majoritatea din proprietari au primit sau au moștenit aceste terenuri ca rezultat al renumitului program național “Pământ”, proporția unei cote funciare atingând undeva 2,5 ha în mediu. Astfel, toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii noștri care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției sau anunțul despre penalități”, a punctat Nemerenco.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova vor fi asigurați medical

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova urmează a fi asigurați medical. PROIECTUL de modificare a unor acte normative,...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 13 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md