fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/Proteste în Franța/ Cel puțin 2.000 de oameni au manifestat la Paris împotriva violențelor poliției

Citește și:

Circa 2.000 de persoane s-au strâns sâmbătă la Paris pentru a manifesta contra violenţelor poliţiei, în pofida unei interdicţii instituite de autorităţile locale. Proteste au avut loc şi în alte oraşe franceze faţă de uciderea adolescentului Nahel M, de 17 ani, în timpul unui control rutier, dar și în memoria unui alt tânăr, care a murit în 2016, la scurt timp după reținerea sa de către jandarmi, informează France Presse, transmite digi24.ro. 

Decesul lui Nahel M., băiatul omorât de poliţie în timpul unui control în trafic pe 27 iunie la Nanterre, suburbie din vestul Parisului, a declanşat cinci nopţi de violenţe urbane în regiunea pariziană şi în alte oraşe franceze.

Aceste violenţe, fără precedent după 2005, au readus în discuţie situaţia din cartierele sărace populate mai ales de imigranţi şi atitudinea forţelor de ordine franceze față de aceștia, transmite Agerpres.

La Paris, manifestanţii s-au strâns în Place de la Republique, una dintre cele mai mari pieţe din capitala franceză, în memoria lui Adama Traore, un tânăr care a murit în circumstanțe similare – decedat la scurt timp după reţinerea sa de către jandarmi, în iulie 2016.

Demonstraţia fusese interzisă în cursul dimineţii de poliţie, care invocase ”riscuri de perturbare a ordinii publice” şi o penurie a forţelor de ordine. Manifestaţii contra violenţelor poliţieneşti au fost organizate sâmbătă şi în alte mari oraşe franceze, printre care Marsilia (sud-est), Nantes (vest), Strasbourg (est) şi Bordeaux (sud-vest).

În total, aproximativ 100 de asociaţii, sindicate şi partide politice au făcut apel la ”marşuri cetăţeneşti” pentru a exprima ”furia”, a denunţa politicile considerate ”discriminatorii” faţă de cartierele sărace din marile oraşe franceze şi a solicita ”o reformă în profunzime a poliţiei”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md