fbpx
19.6 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

Raioanele Dondușeni și Edineț sunt lideri la depunerea cererilor pentru a primi subvenții în agricultură

Citește și:

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a recepţionat spre examinare 470 de cereri din partea producătorilor agricoli pentru obţinerea subvenţiilor în sumă de 88,8 milioane lei. Liderii din nordul țării la depunerea cererilor pentru a primi subvenții sunt raioanele Dondușeni și Edineț.

Astfel, în raionul Dondușeni au fost depuse 32 cereri, de către agricultori, în sumă de 2,1 milioane lei, iar în raionul Edineţ au fost depuse 30 cereri în sumă de 1,5 milioane lei. La Bălţi a fost depusă deocamdată o singură cerere în sumă de 175 mii lei.

În raionul Cahul s-au depus 34 de cereri în sumă de 1,8 milioane lei, iar în Orhei 30, în sumă de 5,6 milioane lei.

Cele mai multe cereri sunt depuse la obţinerea subvenţiilor pentru procurarea echipamentului şi tehnicii agricole (250 în sumă de 29,3 milioane lei), pentru plantarea şi modernizarea plantaţiilor perene (91 în sumă de 8,3 milioane lei), precum şi pentru infrastructura postrecoltare (28 în sumă de 12,3 milioane lei).

În total, Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural prevede pentru acest an 1 miliard de lei, cu 50 milioane lei mai mult faţă de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md