fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

30 de pacienți cu COVID-19 internați în Spitalul din Bălți

Citește și:

La o săptămână de când Spitalul Clinic Bălți a fost activat pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus, aici au fost internați 54 de pacienți.

Din numărul total confirmați sunt 30 de persoane, iar alte 24 suspecte.

Potrivit Directorului Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari, cazurile suspecte sunt din urmatoarele regiuni: Bălți – 7, Fălești – 8, Glodeni – 4, Drochia – 2, Florești – 1, Edineț – 1, Șoldănești. Totodată, pacienții confirmați cu COVID-19 provin din regiuni, precum: Soroca – 11, Fălești – 7, Sîngerei – 7, Bălți – 4 și Briceni – 1.

Mai mult, starea unui pacient s-a înrăutățit și a fost transferat la IMU Chișinău.

Până la ziua de azi, 3 aprilie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care  425 cazuri secundare de transmitere locală și 80 cazuri de import.    

În Transnistria, au fost confirmate 32 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus.

În total, s-au tratat 26 persoane de COVID-19, iar 6 persoane au decedat.

La moment, 62  de persoane infectate de COVID-19 sunt în stare gravă,  221 pacienți sunt în stare de gravitate medie și 158 de persoane în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 ore, au fost înregistrate 185 apeluri la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Dat fiind faptul că ieri a fost instituit regimul de carantină la spitalul raional din Ștefan-Vodă, toți pacienții cu COVID-19, au fost direcționați în instituțiile medicale din mun. Chișinău. Spitalul raional din Soroca rămâne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ieri, 2 aprilie,  au fost instruiți 7 specialiști din stânga Nistrului, pentru a operaționaliza laboratorul din această regiune, cu oferirea testelor pentru depistarea COVID-19.

De asemenea, au fost delegați specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru consolidarea capacităților profesionale pe platforma laboratorului din Bălți, în cadrul căruia se va realiza procedura de testare a  persoanelor suspecte din zona de Nord a Republicii Moldova.

Centrul de triaj COVID-19 este pregătit în proporție de 90 %. Acesta va fi împărțit în 3 zone, în dependență de gravitatea pacienților și va dispune de laborator, radiologie și imagistică.

Astăzi, va avea loc trainingul epidemiologic a lucrătorilor medicali și simularea fluxului de pacienți. După aceste măsuri, Centrul de triaj COVID-19 ar putea fi activat.

Informează ministerul de resort.

La nivel mondial au fost înregistrate peste 1 030 000 de cazuri. Peste 54 de mii de bolnavi au decedat, iar aproape 220 de mii s-au tratat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md