fbpx
24.6 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

Redobândirea cetățeniei române pentru moldoveni – soluții pentru urgentare

Citește și:

În ultimii ani, procesul de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni s-a complicat semnificativ, cu cereri care rămân nesoluționate chiar și după 5-6 ani de la depunere. 

În anii următori, procesul ar putea să se complice și mai mult, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Legea cetățeniei române. Noua lege, care la 7 iunie a trecut de aprobarea Guvernului de la București, prevede condiții mai drastice de verificare a dosarelor și termen legal majorat de la 5 luni la 2 ani și 6 luni. Pe lângă aceasta, prevede obligativitatea prezentării dovezii de cunoaștere a limbii române, interviul și amprentarea digitală la depunerea dosarului.

Totuși, moldovenii care au depus actele până la intrarea în vigoare a modificărilor la legea nr. 21/1991 vor redobândi cetățenia română în baza legislației în vigoare la moment, inclusiv pot urgenta aprobarea dosarului.

Analiza situației și soluții legale propuse de JustConsult

Juriștii companiei juridice JustConsult au primit numeroase solicitări din partea persoanelor care așteaptă de ani buni un răspuns la cererile lor de redobândire a cetățeniei române. După o analiză detaliată a situației, echipa de juriști a identificat o soluție eficientă și legală pentru accelerarea procesului de soluționare a dosarelor de redobândire a cetățeniei române – atât pentru dosarele depuse mai recent, între anii 2021-2024, cât și pentru dosarele vechi, din anii 2018-2020.

Pentru dosarele de cetățenie română care se află de ani de zile în examinare, juriștii JustConsult recomandă urgentarea procesului cu ajutorul unui avocat, care poate formula o plângere prealabilă către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC). În cazul nesoluționării cererii pe cale amiabilă, avocatul va acționa ANC în instanța de judecată și va cere aprobarea dosarului în termeni rezonabili. Astfel, poate fi obținută aprobarea dosarului în termeni rapizi, de la 45 de zile până la 2-3 luni.

Pentru dosarele recente de redobândire a cetățeniei române, soluția de urgentare cetatenie romana constă în acționarea ANC în instanța de judecată, la expirarea termenului de 5 luni de la depunere. Temeiul pentru acționarea în instanță este depășirea termenului legal. Pentru a obține o decizie definitivă care obligă ANC să soluționeze dosarul în 30 de zile, solicitantul va parcurge două instanțe – Tribunalul și Curtea de Apel. Acest proces poate ocupa 12 – 18 luni. 

O condiție importantă pentru urgentarea dosarului de redobândire a cetățeniei române este ca acesta să nu conțină acte neconforme sau falsificate. 

Juriștii de la JustConsult te vor ține la curent cu fiecare etapă a procesului și te vor informa regulat cu privire la progresul dosarului tău. Ești scutit de necesitatea prezentării în judecată. Avocatul va depune cererea, iar juriștii companiei vor monitoriza procesul.

De ce să alegi JustConsult când redobândești cetățenia română la urgență?

  • Îți pregătim actele conform cerințelor instanțelor și depunem cererea în judecată.
  • Garantăm protecția datelor personale și suntem recunoscuți ca operatori de date cu caracter personal.
  • Oferim servicii juridice de calitate în baza unui contract de prestare servicii.
  • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, asigurându-te că plățile efectuate sunt oficiale și legale.

Dacă dorești să obții cetățenia română rapid și fără pierdere de timp din cauza birocrației, JustConsult este partenerul de încredere de care ai nevoie. 

Completează formularul de pe pagina justconsult.md și lasă profesioniștii să se ocupe de întregul proces. 

Oficiul JustConsult poate fi găsit în centrul municipiului Bălți – str. Ștefan cel Mare 75/2.

Sună la 022 80 20 83 și programează-te pentru o consultație sau vino direct în oficiu.

/P/

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md