fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

Refugiații din Ucraina vor fi testați la Covid-19. La Bălți a fost creată celula de criză pentru gestionarea fluxului

Citește și:

Refugiații din Ucraina, care sunt cazați în incinta Centrelor de plasament temporar pentru refugiați pe teritoriul municipiului Bălți  vor fi testați la Covid-19. 

„În scopul prevenirii și controlului infecției COVID-19, IMSP „Centrul medicilor de familie” va asigura temporar infrastructura medicală și personalul medical necesar pentru testarea diagnostică rapidă la COVID-19 a persoanelor străine refugiate din Ucraina, care urmează a fi cazate în centrele de plasament temporar pentru refugiați, create de către Agenția Națională Asistență Socială pe teritoriul municipiului Bălți”, anunță autoritățile din Bălți.

Totodată în mun. Bălți a fost instituită celula de criză pentru gestionarea fluxului de persoane străine refugiate din Ucraina pe teritoriul municipiului Bălți, cu regim de activitate 24/ 24, în incinta ÎM „Hotelul ,,Bălți”” din str. M. Sadoveanu, 1. Activitatea celulei de criză va fi asigurată de personalul antrenat din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți, Direcției situații excepționale mun. Bălți, Secției Regionale „Nord” a Biroului de Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne, IMSP „Centrul medicilor de familie”, Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți.

Direcția generală asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți va înainta Agenției Naționale de Asistență Socială solicitarea cu privire la permisiunea de creare a Centrelor de plasament temporar pentru refugiați pe teritoriul municipiului Bălți și va desemna asistenți sociali comunitari și lucrători sociali pentru a oferi servicii de asitență umanitară pentru refugiați.

Linia verde a Celulei de criză pentru gestionarea fluxului de persoane străine, refugiate din Ucraina pe teritoriul municipiului Bălți Începând cu ziua de 1 martie 2022, în municipiul Bălți, funcționează noua Linie verde a Celulei de criză pentru gestionarea fluxului de persoane străine, refugiate din Ucraina pe teritoriul municipiului Bălți, instituită prin dispoziția Comisiei pentru situații excepționale mun. Bălți nr. 2 din 27.02.2022. +373 796 04 378 Linia telefonică este disponibilă 24/ 7.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md