fbpx
25 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu: „Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an”

Citește și:

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a venit cu un mesaj de 1 martie. Politicianul a menționat că în acest an Republica Moldova întâmplină prima zi a primărevii cu „durere și îngrijorată”.

„Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an. Ucraina se află într-un război nejustificat și inuman. Sunt bombardate locuințele oamenilor, grădinițe, spitale. Mor oameni nevinovați, civili și copii.
Toată Moldova trăiește acum cu durere și îngrijorare. Rudele, prietenii noștri ucraineni trec prin momente cumplite. Mulți sunt nevoiți să stea ascunși în adăposturi, femeile și copiii fug din calea războiului. Zeci de mii de cetățeni ucraineni vin în aceste zile în Moldova pentru că vor să-și știe copiii în siguranță. Îi primim cu brațele deschise.
Moldovenii s-au unit pentru Ucraina. Moldovenii își oferă casa și masa ucrainenilor pe care nu i-au văzut până acum niciodată. Asta înseamnă PACEA – iubirea și grija față de oameni. Siguranță și protecție pentru fiecare familie, pentru fiecare om.
Vă mulțumesc, dragi cetățeni.
Îmi doresc ca simbolul Mărțișorului nostru – protecția de rele, bucuria naturii care prinde viață – să se adeverească în aceste zile. Să vină o primăvară a păcii în Ucraina. Și să fie pace în toată lumea”, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Călăreții din Moldova s-au întrecut la un concurs de jumping, la Bălți

De Ziua Orașului la Bălți se desfășoară tradiționalul concurs de jumping. https://youtu.be/7tHPkgvPkko ALEXANDR TUCEAC, reprezentantul Federației Naționale Ecvestre din Moldova: „La...

Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest

Alpinistul român Gabriel Tabără a fost găsit mort, luni dimineață, în cortul în care se odihnea în Tabăra III,...
  sursa: cursbnm.md