fbpx
18 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

Renato Usatîi ar putea fi atacat în judecată de către premierul, Ion Chicu pentru calomnie

Citește și:

Prim-ministrul Ion Chicu îl amenință pe primarul de Bălți, Renato Usatîi, că îl va acționa în judecată pentru calomnie. Asta după ce edilul a declarat de mai multe ori că unii încearcă să facă averi pe timp de criză prin procurarea vizierelor cu 55 de lei bucata, când în țară sunt studenți și agenți economici care ar putea să le producă gratuit, în condițiile în care statul o să-i asigure cu materia primă.

Într-o postare pe rețelele de socializare premierul, Ion Chicu a afirmat că pentru că în drum spre Republica Moldova au dispărut 200 de mii de viziere pe car statul le-a comandat din China, autoritățile anunță că săptămâna viitoare vor organiza un zbor cargo charter din China pentru a aduce echipament necesar Republicii Moldova.

„Cu 3 săptămâni în urmă, Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a încheiat un Contract de achiziție a 200 mii viziere (ecrane de protecție). Preventiv, a fost plasat anunțul pentru oferte. A participat doar o singură companie la concurs. Prețul vizierei lavabile inclus în Contract – 54 de lei. Achitarea – după livrare. Până la ziua de astăzi nu este livrat nimic din acea partidă, pentru că totul ce se expediază de companie (din China) dispare pe drum. Respectiv, nici un bănuț din buget nu este cheltuit din suma rezervată”, a scris Ion Chicu.

Cât privește intenția primarului de Bălți de a-și vinde Rolls Royce-ul pentru a procura viziere la preț de 1 euro, prim-ministrul spune că Guvernul este gata să îi achite lui Renato Usatîi 54 de lei per vizieră, dacă timp de 5 zile acesta reușește să aducă în țară 200 de mii de viziere.

„Dacă nu le livrează, CAPCS îl va acționa în instanță pentru calomnie. Cel puțin”, susține premeirul.

Ion Chicu anunță că autoritățile vor organiza săptămâna viitoare un zbor cargo charter din China pentru a aduce echipament necesar Republicii Moldova – teste, vizierele, măștile cu respirator, precum și alte echipamente și consumabile necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei. Iar intenția lui Usatîi de a procura viziere la preț de 1 euro, prim-ministrul spune că este doar o „intenția unor persoane iresponsabile” de a zădărnici aprovizionarea insituțiilor medicale cu echipament de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md