fbpx
18 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

Republica Moldova dispune de teste pentru depistarea virusului COVID-19

Citește și:

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), anunță că Republica Moldova dispune de teste pentru detectarea virusului COVID-19.  

Potrivit ANSP, prescrierea investigațiilor de laborator pentru detectarea virusului se efectuează de către medicul infecționist din cadrul IMSP SCBI „Toma Ciorbă” din Chișinău, după indicația căruia, materialul biologic (tampon nazo-faringial) este colectat conform algoritmului de colectare în condiții speciale de către personalul medical instruit, apoi materialul biologic este amplasat în container special, cu respectarea măsurilor de securitate biologică și însoțit de un buletin de trimitere, care este transportat în Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Investigațiile de laborator sunt efectuate cu echipament utilizând teste speciale pentru determinarea virusului.

Investigațiile de laborator pentru detectarea virusului sunt indicate să se efectuează la persoanele cu infecție respiratorie acută severă, persoanelor care au febră, tuse, dificultăți respiratorii și necesită internare la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md