fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

Scandal în raionul Sângerei după ce un copil a fost testat la COVID-19 fără permisiunea părinților

Citește și:

Scandal în satul Sângerii Noi din raionul Sângerei, după ce medicul de familie a testat la COVID-19, o elevă din școală, fără permisiunea părinților.

Copila de zece ani s-a adresat la medicul de familie cu febră 37,4, aceasta a fost testată la coronavirus de către medicul din localitate, fără permisiunea părinților. Rezultatul a ieșit pozitiv, iar clasa în care învăța a fost plasată în carantină.

Peste trei zile, minora se simțea mai bine și tatăl acesteia a dus-o la Bălți, unde a făcut testul repetat la un laborator privat. Rezultatul a ieșit deja negativ, însă clasa nu a fost redeschisă.  

Contactată de reporterii televiziunii TV8, medicul de familie a comunicat: „– Fata a fost de acord să dea testul, eu nu am forțat-o. – Dar dumneavoastră cunoașteți că orice procedură medicală unui minor trebuie să i se facă cu consimțământul părinților. – Foarte corect. Am testat-o că din clasa ceea era al treilea caz, m-a pus în gardă”.

Medicul din localitate nu are încredere în testul prelevat după trei zile la un laborator privat. Totuși, a scris o cerere de demisie, întrucât e de acord cu învinuirile aduse.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii pot solicita subvenții în avans pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru...

Cazuri de tranportare ilegală a lemnului în raionul Drochia

Trei cazuri de transportare ilegală a lemnului au fost depistate la marginea satului Mîndîc din raionul Drochia. Volumul total...
  sursa: cursbnm.md