fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Secretarul general al ONU: „Războiul din Ucraina ar putea duce 1/5 din umanitate la o sărăcie fără precedent”

Citește și:

Războiul din Ucraina amenință să împingă 1,7 miliarde de oameni din întreaga lume la sărăcie. Astfel, mai mult de o cincime din umanitate s-ar putea confrunta cu foamete la o scară nemaivăzută în decenii. Declarația a fost făcută de către Secretarul general al ONU Antonio Guterres pe Twitter, transmite agora.md. 

„Singura soluție puternică la război și consecințele acestuia pentru cei mai săraci și vulnerabili oameni ai lumii este pacea”, a scris oficialul.

Anterior, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că războiul Rusiei din Ucraina amenință securitatea alimentară în întreaga lume.

„Consecințele agresiunii președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei depășesc cu mult Europa… Întrucât nevoile umanitare au atins deja cote record, războiul de la Kremlin amenință securitatea alimentară în întreaga lume”, a declarat ea.

Operațiunile de salvare ale Națiunilor Unite sunt supuse unei presiuni severe. Programul Alimentar Mondial a avertizat că se confruntă cu alegerea imposibilă de a lua de la cei flămânzi pentru a-i hrăni pe cei înfometați.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md