fbpx
25.4 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

Sondaj: PCRM ar putea reveni în Parlament

Citește și:

Cinci partide ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de PSRM, PAS, PDM, PCRM și PPDA. Asta arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de CBS-AXA.

Pe primul loc în opțiunile celor deciși care au răspuns la sondaj se află PSRM, pentru care ar vota 41,6 %, urmat de PAS cu 21,2 % și PDM cu aproape 8 procente, scrie publika.md.

PCRM ar aduna 6,8 % din voturi, iar PPDA doar 5 procente. Partidul Șor, Partidul Unității Naționale și Partidul Nostru nu ar obține scorul necesar pentru a accede în Parlament, potrivit sondajului.

Dacă aceste date ar fi redistribuite în mandate, PSRM s-ar alege cu 52 de fotolii de parlamentar, PAS va avea 26 de mandate, PDM 10, PCRM 7, iar PPDA 6 mandate.

De menționat, că aproximativ 50 % dintre cei chestionați au spus că sunt indecişi.

Sondajul a fost efectuat de CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul, în perioada 31 martie – 12 aprilie, la telefon, pe un eşantion de 1.104 de respondenţi. Marja de eroare +/-3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Programul Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți

Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, grație noului Program Național de accelerare a dezvoltării...

/VIDEO/ Unde își petrec timpul liber bălțenii: „Tufari de jur împrejur”

Vara, odată cu perioada vacanțelor și concediilor, bălțenii spun că simt mai mult ca niciodată lipsa locurilor amenajate pentru...
  sursa: cursbnm.md