fbpx
28.3 C
Бэлць
miercuri, iulie 24, 2024

În Departamentul de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic Bălți au fost aduși primii bolnavi de COVID-19

Citește și:

19 pacienți cu simptome ale COVID-19 au fost aduși zilele acestea în Departamentul de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic Bălți unde până nu demult au fost tratați bolnavii de tuberculoză. Astăzi la șase dintre ei a fost confirmată prezența virusului și au fost transferați în secția boli infecțioase, iar trei persoane la care nu s-a confirmat boala au fost trimisi acasă, alți zece sunt acum în așteptarea rezultatelor. Informația a fost confirmată de conducerea spitatului din Bălți.

Deschiderea unei noi secții de tratare a bolnavilor de coronavirus a fost luată după ce numărul pacineților a început să crească, iar secția boli infecțioase a instituției curative a devenit neîncăpătoare pentru ei.

Noua secție pentru bolnavii de coronavirus dispune de 40 de locuri. Acolo activează 50 de angajați medicali.

Testele la COVID-19 pentru suspecții din nordul țării se efectuiază la Bălți în cadrul laboratorului Centrului Sănătate Publică din oraș, unde zilnic sunt examinate în jur de 50 de probe.

Astăzi din cele aproximativ 50 de proble prelucrate în cadrul laboratorului, în 27 de cazuri a fost confirmat prezența coronavirusului. În patru dintre bolnavii de COVID- 19 confirmați sunt locuitori ai municipiului Bălți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Au crescut taxele de studii la universitățile din Republica Moldova. Care sunt cele de la USARB

Taxa de studiu la universităţile din Republica Moldova a crescut. La Universitatea Alecu Russo din Bălți cea mai scumpă...

O fetiță din Sîngerei s-a născut în ambulanță. Nașterea a decurs fără complicații

O fetiță s-a născut în ambulanță, la data 19 iulie curent. La ora 15:33, Dispeceratul comun de urgență al...
  sursa: cursbnm.md