fbpx
19.6 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

Spînu, în caz că Gazprom va sista livrarea de gaze: „Transnistria va trebui să cumpere gaz la prețul de piață”

Citește și:

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a evidențiat că dacă vor fi sistate livrările de gaze pentru Moldova, Transnistria va trebui să își procure gaz la prețul de piață ca și Republica Moldova, scrie newsmaker.md.

Transnistria va trebui să cumpere gaz la prețul de piață așa cum va cumpăra și malul drept și toți cetățenii din țara noastră”, a precizat oficialul moldovean, la emisiunea În PROfunzime de la Pro TV.

Noi vom fi în discuții în momentul când ei vor comanda cantitatea de gaz necesară pentru malul stâng, Moldovagaz sau Energocom îl va procura și va fi livrat, cu plata în avans. Dacă nu vor fi capabili să achite, din câte cunosc au cantități de cărbune care ar fi suficient pentru două luni să reziste în perioada următoare”, a adăugat Spînu.

Vicepremierul a mai spus că „nu se cunoaște dacă vom avea gaz sau nu după 1 octombrie”. „Noi menținem comunicarea și vom vedea în zilele următoare că vor livra sau nu, dar tradițional Gazprom nu oferă un răspuns din timp. Indiferent de scenariu pentru luna octombrie noi suntem asigurați”, a conchis el.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md