fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

Starea de sănătate a premierului slovac împușcat „se îmbunătățește”

Citește și:

Starea sănătăţii premierului slovac, Robert Fico, după tentativa de asasinat împotriva sa din 15 mai, se îmbunătăţeşte, au anunţat luni guvernul de la Bratislava şi spitalul din oraşul Banska Bystrica, unde şeful executivului este internat, transmite Digi24.ro cu referire la Reuters.

Fico de 59 de ani a fost împuşcat cu patru gloanţe de la mică distanţă, atunci când îşi saluta simpatizanţii după o reuniune a guvernului desfăşurată în 15 mai în oraşul Handlova.

El a fost transportat în stare gravă la spitalul din Banska Bystrica, unde a fost supus imediat unei operaţii care a durat peste cinci ore. După două zile, a fost operat din nou.

De atunci, starea sănătăţii sale se ameliorează, a anunţat luni Spitalul universitar F.D. Roosevelt din Banska Bystrica.

„Pe baza rezultatelor examinării, întâlnirea echipei medicale a confirmat ameliorarea graduală a stării sănătăţii prim-ministrului”, a menţionat guvernul slovac, fără a oferi alte detalii.

Atacul, prima tentativă majoră de asasinat contra unui lider politic european în ultimii peste 20 de ani, a evidenţiat divizarea politică profundă existentă în societatea slovacă.

Poliţia l-a arestat pe autor la locul atacului. Ulterior, procurorii l-au acuzat pe atacator, identificat drept Juraj C. de 71 de ani, de crimă cu premeditare, iar un tribunal a ordonat plasarea acestuia în arest.

Juraj C. a declarat în faţa instanţei că a dorit doar să-l rănească pe Robert Fico, nu să îl ucidă, întrucât nu este de acord cu politicile sale guvernamentale. El a folosit o armă pe care o avea de peste 30 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md