fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ Examinarea dosarului cu tânărul găsit mort pe malul unui lac din Hîjdieni, Glodeni, bate pasul pe loc. Ce spune mama victimei

Citește și:

Examinarea dosarului în cazul tânărului găsit mort pe malul unui lac din apropierea satului Hîjdieni, raionul Glodeni bate pasul pe loc. Rudele învinuiesc instituțiile de drept de tergiversare și se tem că bănuitul ar putea scăpa nepedepsit. Mai mult, atât mama victimei cât și avocata acesteia spun că din dosar au dispărut mai multe probe.

ELIZAVETA POPA, mama victimei: „Aici s-a pus ceva în buzunar, acela este la conducere pe școli, acesta stă acasă, pun capul pe trunchi, aici s-a luat mită, aici s-au dat bani grei. Înseamnă că și Chișinăul este achitat, așa consider eu, de ce nu se rezolvă, dacă nu ar fi plătit s-ar rezolva, este un an de zile pe 24, dacă trece anul deja poți să te gândești că ce mai poate fi acolo. Au crezut că eu am să tac din gură, dar cum să tac, orice mamă să fie în locul meu și mama lui Bîrgan, aceea este mamă care se zbate pentru copilul ei.”

Avocata Tamara Plămădeală, a fost cea care a sesizat dispariția probelor din dosar.

TAMARA PLĂMĂDEALĂ, avocată: „Inițial cazul s-a mușamalizat, pentru că au fost încălcări grave în cadrul organului de urmărire penală Glodeni și acum în judecată mergem pe probele care au fost acumulate și sunt la materialele dosarului. Ei au făcut poze la cadavru, alte noi sunt poze, dar ea se referă la pozele care au fost găsit pe malul iazului fotografiile sunt, dar fotografiile care când a fost dezbrăcat cadavrul și toate vânătăile din spate, de la cap și până jos este vânăt tot, bătut și fața, deci despre aceste probe cred că se referă, pentru că eu am verificat dosarul și nu am găsit și am întrebat de unde a luat aceste poze, dar ea spune oricum le-a dat organului de anchetă aceste probe.”

Procurorul care a instrumentat dosarul nu a fost de găsit la locul de muncă, colegii acestuia susțin că dosarul nu a fost clasat, ci transmis într-o altă judecătorie.

„Nu este adevărat că a fost clasat, de la bun început a fost o plângere de strămutare, știam că el se află la Fălești.”

Cât despre dispariția probelor din dosar, nu am reușit să discutăm cu cineva din cadrul Procuraturii Glodeni, care să ne ofere mai multe detalii despre acest lucru.

Amintim că, în vara anului 2023, un tânăr a fost omorât de către un consătean pe malul unui lac din preajma localității Hîjdieni din raionul Glodeni. La moment presupusul învinuit se află în arest la domiciliu și nu-și recunoaște vina.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md