fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

Statul va oferi gratuit veteranilor de război polița de asigurare medicală

Citește și:

Statul va oferi gratuit veteranilor de război prima de asigurare medicală obligatorie.

Parlamentul a aprobat în lectura finală, în cadrul ședinței de ieri, un proiect de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și Legii cu privire la protecția socială suplimentară  a unor categorii de populație.

Vor beneficia gratuit de prima de asigurare medicală obligatorie și cetățenii Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țării, dar primesc pensii de asigurări sociale din partea altor state.

De asemenea, veteranii de război angajați vor obține statutul de persoană asigurată de către Guvern.

Același proiect mai prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat de la 250 lei la 500 lei, participanților la cel de-al doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace căzuți la datorie, persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați.

Concomitent se face o precizare că dreptul la alocația lunară de stat îl are soția/soțul care s-a aflat în relații de căsătorie cu persoana căzută la datorie sau, după caz, decedată, la data decesului acesteia.

Potrivit autorilor, proiectul urmărește acordarea tuturor cetățenilor Republicii Moldova a posibilităților egale în obținerea asistenței medicale gratuite în instituțiile de sănătate din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md