fbpx
12.5 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Stoianoglo, achitat în dosarul depășirii atribuțiilor de serviciu. PA va contesta sentința 

Citește și:

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul depășirii atribuțiilor de serviciu. Sentința a fost pronunțată miercuri, 28 februarie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Procuratura Anticorupție va contesta sentința de achitare a fostului Procuror General și a subalternei acestuia.

Cauza penală respectivă a fost pornită în luna octombrie 2021 de către un procuror din Procuratura Anticorupție desemnat de CSP.

Potrivit materialelor, Alexandr Stoianoglo și fosta sa subalternă, l-au eliberat din funcție pe procurorul Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163.990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Prin sentința din 28 februarie 2024, instanța a achitat inculpații, învinuiți de comiterea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, fiind formulată în acest sens și o opinie separată din partea unuia dintre cei trei judecători care formează completul de judecată privind existența vinovăției acestora.

Sentința va fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md