fbpx
1.5 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

„Suntem profund îngrijoraţi”. Noi atacuri israeliene au vizat trei spitale din Fâşia Gaza

Citește și:

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puţin trei spitale, crescând presiunea asupra sistemului de sănătate precar al enclavei palestiniene, care se luptă să facă faţă miilor de persoane rănite sau strămutate ca urmare a războiului Israelului împotriva militanţilor Hamas, transmite adevarul.ro

„Ocupaţia israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore„, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, pentru televiziunea Al Jazeera.

Facilităţile medicale includ cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, unde Israelul susţine că Hamas îşi ascunde centre de comandă şi tuneluri, acuzaţii pe care Hamas le neagă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a spus că Israelul a vizat curtea complexului medical din oraşul Gaza şi că au fost victime, dar nu a oferit detalii.

Reuters nu a putut verifica în mod independent declaraţiile palestiniene; armata israeliană nu le-a comentat imediat.

Spitalele din Gaza se luptă să îngrijească victimele campaniei militare de o lună a Israelului, care vizează distrugerea grupării militante palestiniene Hamas, pe măsură ce se epuizează proviziile medicale, apa curată şi combustibilul pentru generatoarele de energie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza,18 din cele 35 de spitale din Fâşia Gaza şi alte 40 de centre de sănătate au fost scoase din funcţiune fie din cauza daunelor cauzate de bombardamente, fie din cauza lipsei de combustibil.

Vineri, presa palestiniană a publicat imagini video cu Al Shifa, pe care Reuters nu a putut să le autentifice imediat, despre care a spus că arată consecinţele unui atac israelian asupra unei parcări în care palestinienii strămutaţi erau adăpostiţi şi jurnaliştii observau. O baltă de sânge se putea vedea lângă corpul unui bărbat care era aşezat pe o targă.

„Cu atacuri în desfăşurare şi luptele în apropiere (Al Shifa), suntem profund îngrijoraţi de bunăstarea a mii de civili de acolo, printre care mulţi copii, care caută îngrijire medicală şi adăpost„, a declarat Human Rights Watch pe site-ul de socializare X..

Vineri, spitalul de Pediatrie Al-Rantisi şi Spitalul de Copii Al-Nasr „au fost martorii unei serii de atacuri directe şi bombardamente”, a mai spus Qidra.

Potrivit acestuia, atacurile au incendiat vehicule aflate pe terenul spitalului Al-Rantisi, dar focul a fost parţial stins.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Casa Albă îl trolează pe Putin după ce a anunțat că va candida din nou la președinția Rusiei

Casa Albă a reacţionat cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat...

Cine sunt campionii naționali la Judo în 2023

Judocanii din Republica Moldova au concurat la o nouă ediție a campionatului național. Aproximativ 230 de sportivi au luptat...
  sursa: cursbnm.md