fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

Un agent imobiliar, sancționat cu o amendă de 100 000 de lei de instanța de judecată, pentru trafic de influență

Citește și:

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința într-o cauză penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui agent imobiliar, învinuit de săvârșirea a patru capete de acuzare de trafic de influență, scrie unica.md

Cauza penală respectivă a fost disjunsă de către Procuratura Anticorupție din cauza penală de bază în luna martie 2022, iar potrivit materialelor, agentul imobiliar, urmărind scopul obținerii mai rapide a actelor necesare tranzacțiilor imobiliare, înregistrarea drepturilor de proprietate asupra bunurilor imobile, înregistrarea ipotecii, etc. a transmis prin intermediul unui cetățean, sume ce variau între 900 și 2700 de lei, pentru a influența persoane publice din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice să elibereze actele, fără prezența fizică a beneficiarului.

Judecarea cauzei a durat 1 an, inculpatul recunoscându-și vina de comitere a faptei incriminate și, la cererea sa, cauza penală fiind examinată în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, nesolicitând administrarea de noi probe.

Prin sentință din 08 septembrie 2023, instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea a patru capete de acuzare de trafic de influență, stabilindu-i pedeapsa definitivă sub formă de  amendă în mărime de 100 000 de lei, acesta având dreptul să achite jumătate din sumă în termen de 3 zile lucrătoare din momentul în care hotărârea devine executorie.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md