fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

/VIDEO/ Apa s-ar putea scumpi la Bălți. Ce spun responsabilii de la Întreprinderea „Apă Canal”

Citește și:

Tariful la apă, pentru consumatorii din municipiul Bălți, ar putea crește din 2024. Furnizorul de apă urmează să adreseze o solicitare către ANRE, deoarece actualul tarif nu acoperă toate costurile și cheltuielile pe care le suportă Întreprinderea „Apa Canal” pentru aprovizionarea orașului cu apă și întreținerea apeductului.

VITALIE UNGUREANU, director tehnic Regia Apă Canal, Bălți: „0,5 l de apă costă de la 11 până la 15 lei, iar o tonă de apă costă 11 lei. Asta este imposibil, pentru că într-un cub de apă ce intră – totul și apa cumpărată, și materialele, și benzina, și salariile și reparațiile tot trebuie să fie în tarif. Politicienii au vrut un tarif foarte min, dar au pus pe brânci întreprinderea. Tariful se mărește prin ANRE, noi pregătim pentru anul viitor actele, noi calculăm cheltuielile pe care le are întreprinderea, iar ANRE va lua o decizie.”

Din cauza apeductului învechit angajații Întreprinderii „Apa Canal” Bălți abia de fac față situației.  Potrivit administrație zilnic sunt înregistrate scurgeri masive.

VITALIE UNGUREANU, director tehnic Regia Apă Canal, Bălți: „Apeductul Soroca-Bălți este la fel vechi ca și țevile din Bălți și ei au la fel des scurgeri, iar când deconectează apa, rezervoarele noastre sunt golite, la umplerea unui nou traseu, pentru că anterior utilajele nu erau prevăzute, deja noi proiectăm 10 bucăți , pentru ca bălțenii să simte aceste hidro lovituri. Aceste lovituri au loc din cauza țevilor vechi, dar ar fi țevi noi, nimeni nu ar simți nimic. Din cauza acestor lovituri avem câte 7-8 scurgeri pe zi.”

Acum, bălțenii achită pentru un metru cub de apă 11,23 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md