fbpx
39.6 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Un bărbat a vrut să treacă granița, în China, cu peste 100 de șerpi ascunși în pantaloni

Citește și:

Un bărbat a încercat să introducă ilegal în China continentală peste 100 de șerpi vii pe care i-a ascuns în pantaloni, potrivit autorităților vamale chineze.

Bărbatul a fost oprit de ofițerii vamali în timp ce încerca să iasă din Hong Kong și să intre în orașul de frontieră Shenzhen. „La inspecție, ofițerii vamali au descoperit că buzunarele pantalonilor pe care pasagerul îi purta erau pline cu șase saci din pânză cu șnur”, se arată în comunicatul autorității vamale chineze, potrivit The Guardian, citat de Digi24.ro. 

„Odată deschise, s-a descoperit că fiecare pungă conținea șerpi vii, de dimensiuni și culori diferite”, se mai spune în comunicat.

În total, ofițerii au confiscat 104 de reptile, inclusiv șerpi de lapte și șerpi de porumb, dar și din multe alte specii neindigene.

Într-un videoclip care însoțea comunicatul, doi agenți de frontieră se uitau în pungi transparente din plastic pline cu șerpi roșii, roz și albi care se zvârcoleau.

China este unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale vii din lume, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru combaterea comerțului ilicit.

Legile privind biosecuritatea și controlul bolilor interzic oamenilor să introducă în țară specii neindigene fără acordul autorităților.

„Cei care încalcă regulile vor fi trași la răspundere în conformitate cu prevederile legale”, a mai spus în comunicat autoritatea vamală, fără a preciza pedeapsa pe care o riscă bărbatul prins cu șerpii în pantaloni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md