fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Universitate pentru vârstnicii din nordul țării. Persoanele în etate pot deveni din nou studenți

Citește și:

Vârstnicii din nordul țării vor putea reveni în băncile universitare. La USARB vor fi predate ore speciale.

 NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ne  bucurăm enorm de mult că în această vară dăm start admiterii pentru cei vârstnici la Universitatea vârstei a treia. Suntem convinși că aceste programe vor impulsiona viața vârstnicilor, vor avea un impact asupra regiunii de nord și sperăm noi că vom avea un concurs mare în acest an în admiterea 2024. Scopul nostru e să creăm acel mediu, în care nu doar  își vor dezvolta competențele digitale, dar și cel mai important, vor interacționa și vom încerca să stabilim această legătură între studenții noștri cei tineri și vârstnici.”

Universitatea vârstei a treia face parte din programul național pentru îmbătrânirea activă și sănătoasă 2023-2027.

IRINA STRĂJESCU, partener: „De ce învățarea pe parcursul întregii vieți, pentru că indiferent la orice ne dorim să ne simțim bine, activi, sănătoși, ne dorim o viață intensă, sănătoasă, interesantă și plină. Proiectul Universitatea pentru vârsta a treia, în parteneriat cu UNFPA și astăzi cu universitatea din Bălți este o dovadă a faptului că există necesitatea pentru învățare pe parcursul întregii vieți.”

NATALIA PLUGARU, reprezentantă adjunctă Fondul ONU pentru populație: „Universitatea vârstei a treia de fapt este un program care se implementează în țările din Uniunea Europeană deja de foarte mulți ani. În misiunea noastră sunt drepturile și oportunitățile pentru fiecare, la orice vârstă. Pentru că vârstnicii în Republica Moldova reprezintă un procent mare din populație, oamenii din Moldova trăiesc mai mult, noi vrem prin acest program să promovăm îmbătrânirea activă și sănătoasă. Este un program pe care l-am pilotat deja la Universitatea de Stat, în această săptămână are loc absolvirea primei promoții a vârstnicilor.”

Printre cursurile predate în cadrul acestui program se numără: Abilități digitale, Starea de bine, precum și Istoria românilor, limba engleză sau educația juridică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md