fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Un bărbat din nordul țării a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență

Citește și:

Un bărbat din nordul cercetat de CNA pentru trafic de influență, a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Cauzele penale au fost pornite în perioada lunilor septembrie – noiembrie 2020, de către Centrul Național Anticorupție în baza a trei denunțuri.

Potrivit materialelor cauzei, persoana condamnată a comis trei fapte de trafic de influență, acceptând și primind personal de la persoanele denunțătoare bani, în suma totală de 2000 euro și 2000 lei, în schimbul cărora susținea că are influență asupra angajaților Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Bălți, pe care îi poate determina în vederea obținerii permiselor de conducere pentru trei persoane din nordul țării.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, iar judecarea cauzei a durat mai bine de 2 ani. Judecata a avut loc în lipsa inculpatului deoarece în timpul judecării cauzei acesta s-a eschivat de la examinarea judiciară a cauzei penale în instanța de judecată, ultimul fiind anunțat în căutare interstatală, fiindu-i totodată aplicată o măsură preventivă sub formă de arest preventiv.

Atât în cadrul urmăririi penale cât și la etapa incipientă a judecării cauzei penale inculpatul nu și-a recunoscut vina și a pledat nevinovat.

Prin sentință din 10 noiembrie 2023, instanța l-a recunoscut vinovat pe inculpat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență, stabilindu-i o pedeapsa definitivă prin cumul parțial al pedepselor cu închisoare pe un termen de 6 ani, cu executare acesteia în penitenciar de tip semiînchis.

S-a dispus confiscarea din contul persoanei în beneficiul Statului a mijloacelor bănești în cuantum de 2000 euro și 2000 lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Biroul de Reintegrare despre faptul că Transnistria ar putea solicita alipirea la Rusia: „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă”

Biroul politici de reintegrare a reacționat în urma informațiilor apărute în spațiul public precum că regiunea transnistreană ar urma...

/VIDEO/ Transformarea digitală- o prioritate a Digital Innovation Hub din Moldova

Companiile din sectorul de afaceri, în mare parte întreprinderile mici și mijlocii, dar și alte instituții din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md