fbpx
11.2 C
Бэлць
joi, februarie 22, 2024

Un moldovean, documentat în cinci cauze penale, reținut la revenirea în țară

Citește și:

În punctul de trecere a frontierei Lipcani-Podvirivka, polițiștii de frontieră au reținut un cetățean moldovean care era dat în urmărire națională de mai bine de nouă luni. Acesta este figurant în cinci cauze penale pentru organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni. Reținerea conaționalului a avut loc astăzi, 1 noiembrie 2023, acesta s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova, revenind din Ucraina.

Informații din cauzele penale, în luna iulie curent s-a stabilit că conaționalul era implicat în organizarea trecerii ilegale a frontierei de stat pentru mai mulți cetățeni ucraineni. Conform schemei infracționale, acesta asigura de la preluarea și cazarea victimelor, până la transportarea acestora cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre. Pentru aceste servicii, cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 5500 dolari SUA. Totodată, în luna iulie au fost efectuate percheziții în raionul Briceni, la domiciliul bănuitului fiind depistate și ridicate 36 kg de tutun de narghilea și mai multe tipuri de anabolizante în sumă de 500 mii de lei și alte obiecte.

În repercusiune, persoana reținută la frontieră a fost preluată de către ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord și escortată la Procuratura raionului Briceni, în vederea desfășurării acțiunilor de urmărire penală inițiate pe caz. Investigațiile continuă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Educația sexuală în școală. Ce spun părinții: pro sau contra

Tot mai mulți părinți din nordul țării susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional. Ei argumentează că acest...

Peste 9 milioane de lei pentru implementare unui proiect la Drochia, prin intermediul ADR Nord

Orașul Drochia va beneficia de 9,6 milioane de lei, pentru implementarea proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de...
  sursa: cursbnm.md