fbpx
4.7 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

/VIDEO/ Planul Local de Promovare a Egalității de Gen, elaborat la Fălești

Citește și:

În orașul Fălești  a fost elaborat Planul Local de promovare a Egalității de Gen în diverse domenii. Totul grație unui proiect implementat de către societatea civilă, în parteneriat cu administrația publică locală.

 CORNELIA URSU, coordonatoare programe instruiri, IVC: „Prin proiectul nostru noi ne-am propus să finanțăm  15 inițiative locale, unul dintre care este proiectul „Progres”, implementat în orașul Fălești. Proiectul Progres se pliază foarte bine pe obiectivul nostru și menționasem că proiectul Progres are două direcții de intervenții.”

MARIANA IONEL, autoare de proiect: „Succesul cel mai mare a proiectului se bazează pe două activități, acestea sunt instruiri dedicate fetelor și femeilor precum și elaborarea planului local de promovare a egalității de gen pentru orașul Fălești. Pasul doi ar fi ca planul să fie implementat, sperăm ca noii reprezentanți sau vechii reprezentanți ai administrației publice locale să fie la fel de primitori.”

MARGARITA ROTARI, manageră de proiect: „Suntem mulțumiți de implicarea locuitorilor orașului Fălești în realizarea proiectului pentru participare activă. Proiectul a fost realizat 100%. Cu atât mai mult, am mai solicitat permisiunea pentru realizarea unei activități de instruire, la solicitarea beneficiarilor.”

Proiectul „Progres” implementat în orașul Fălești a fost finanțat din bani europeni.

LILIA NAVRUȚCHI, directoare IET Nr.6 „Lăstărel”, Flești: „Am fost încântată să particip la aceste activități și le mulțumesc organizatorilor și partenerilor de proiect. Egalitatea de gen nu este doar un drept fundamental al omului, și este in temei pentru o societate pașnică, o societate prosperă, sentimentală.”

ION BUZINSCHI, șef adjunct OTB al Cancelariei de Stat: „Sunt recunoscător partenerilor europeni pentru finanțarea acordată la capitolul egalitate de gen. Au fost dezbătute mai multe probleme și raionul Fălești are nevoie de schimbare. Sperăm ca în raionul Fălești, orașul Fălești să vedem aceste schimbări pozitive care corespund rigorilor legale și adeveresc partenerilor europeni toate străduințele care sunt făcute în teren.”

Activitatea de elaborare a Planului Local de Promovare a egalității de gen în orașul Fălești a fost efectuată în cadrul Proiectului „Progres”, implementat de AO „Ișcălenii” în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Număr record de participanți la concursul de eseuri, lansat de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Tinerii și-au primit premiile

Cei mai ingenioși 6 elevi din întreaga țară, care au participat la concursul de eseuri cu tema: „Marea Unire...

/VIDEO/ Moment istoric în nordul țării: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești, la Bălți

Într-o ceremonie plină de solemnitate, astăzi, la Bălți, a fost pusă piatra de temelie a Catedralei Românești. Momentul este...
  sursa: cursbnm.md