fbpx
25.3 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

Vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat, interzisă în UE

Citește și:

Începând cu luna iulie, în Uniunea Europeană se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie. Potrivit cercetătorilor, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură.

În loc de capacele obișnuite care se desprind complet vor exista benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac și sticlă. Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii să recicleze sticlele, transmite newsmaker.md.

Unian scrie că, începând cu 1 iulie, Uniunea Europeană interzice vânzarea sticlelor de plastic cu capac detașabil. Decizia a fost luată anul trecut iar acum devine obligatorie. Multe companii s-au adaptat noilor împrejurări anterior. Potrivit sursei, schimbările au creat deja nemulțumiri în rândul multor consumatori. Aceștia susțin că noile capace, atașate de sticlă și care nu pot fi îndepărtate ușor, le încurcă la băut și la turnarea băuturii.

Ecologiștii au explicat că anume capacele, aruncate separat de sticle, sunt cele care poluează mediul. Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii țărilor UE să recicleze sticlele împreună cu capacele.

Euronews a scris anterior că în loc de capacele obișnuite care se desprind complet vor exista benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac și sticlă. Potrivit sursei, capacele sunt unele din cele mai poluante materiale plastice de unică folosință de pe plaje. În prezent, cantități mari din acestea nu sunt procesate și ajung în oceane. Potrivit cercetătorilor, în 2019, peste 850 milioane de tone de gaze cu efect de seră au fost eliberate în atmosferă prin producerea și arderea plasticului. Iar Euronews.ro a scris anterior că de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și că, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md