fbpx
17.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

Vești bune pentru profesori. În 2024 va fi majorat salariul pedagogilor

Citește și:

Vești bune pentru profesori. Salariul pedagogilor va crește de la 1 ianuarie 2024, la fel cum se întâmplă în cazul tuturor bugetarilor. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

„Precizez că atunci când vorbim despre majorări semnificative de 30, 40 sau 50 la sută a salariului, trebuie să înțelegem că realist vorbind acestea nu se vor produce atât timp cât nu vom face uz mai eficient de resursele financiare care sunt alocate sistemului nostru educațional. Trebuie să facem mai mult cu resursele pe care le avem, să le cheltuim mai responsabil…vom oferi stimulente pentru părinții care vor alege să-și dea copiii la școli mai bune din apropiere, vom investi masiv cel puțin într-o școală la nivelul unui raion pentru ca ea să corespundă standardelor și să devină un pol de atracție pentru părinți. Dacă vom reuși să facem lucrul acesta suficient de rapid, vom avea și resurse necesare ca să putem să ajungem acel nivel de salarizare pe care și-l dorește toată lumea”, a menționat Dan Perciun.

Ministrul a precizat că Republica Moldova cheltuie 5,8 din Produsul Intern Brut pentru educație, mult mai mult decât media europeană în acest sens. Pentru comparație, România cheltuie 3,2 la sută din PIB pentru sistemul educațional.

 

1 COMENTARIU

  1. Vești bune pentru profesori. Salariile acestora vor fi majorate în 2024 | Unica.md

    […] „Precizez că atunci când vorbim despre majorări semnificative de 30, 40 sau 50 la sută a salariului, trebuie să înțelegem că realist vorbind acestea nu se vor produce atât timp cât nu vom face uz mai eficient de resursele financiare care sunt alocate sistemului nostru educațional. Trebuie să facem mai mult cu resursele pe care le avem, să le cheltuim mai responsabil…vom oferi stimulente pentru părinții care vor alege să-și dea copiii la școli mai bune din apropiere, vom investi masiv cel puțin într-o școală la nivelul unui raion pentru ca ea să corespundă standardelor și să devină un pol de atracție pentru părinți. Dacă vom reuși să facem lucrul acesta suficient de rapid, vom avea și resurse necesare ca să putem să ajungem acel nivel de salarizare pe care și-l dorește toată lumea”, a menționat Dan Perciun, transmite tvn.md.  […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md