fbpx
18.6 C
Бэлць
vineri, aprilie 12, 2024

/VIDEO/ 10 ucraineni au vrut să intre ilegal în RM. Ar fi achitat 80 000 dolari

Citește și:

Zece cetățeni din Ucraina au încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Incidentul a avut loc în data de 24 martie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, la fața locului grupele de intervenție ausurprins 10 persoane care au traversat fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. La fața locului au fost identificați în total 10 bărbați ucraineni.

Străinii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume între 8000-10000 dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora și în urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că trecerea ilegală a cetățenilor a fost organizată nemijlocit de către un grup infracțional. La scurt timp unul dintre membrii grupului organizat a fost reținut în flagrant, în timp ce aștepta la o distanță aproximativ 500 m de la linia de frontieră de stat, având asupra sa două telefoane mobile, căști, stație radio și binoclu de vedere nocturnă.

În procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

În continuare, sub conducerea Procuraturii Ocnița, de către organul de urmărire penală al Direcției sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md