fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

VIDEO/ Mieluți cu cercei, cresc la Sîngerei

Citește și:

Primăvara se numără mieluții. În raionul Sîngerei, în gospodăria familiei Covalciuc au apărut cei mai frumoși mieluți, cu cercei și blăniță de o culoare rară.  

SERGIU COVALCIUC, locuitor al satului Mărășești: „Acest mieluț este născut de 4 zile, este băiețel. Noi pentru această culoare și pentru tot ce este în el am lucrat ani de zile. Nu este dintr-un an sau doi. Uitați-vă la urechi, la cercei, la piele, coadă. Noi lucrăm oleacă și pentru plăcere, nu numai pentru avere. Mieluțul acesta o să-l creștem pentru a înmulți seminția.”

De obicei pentru creștere sunt lăsate mieluțele.

SERGIU COVALCIUC, locuitor al satului Mărășești: „Cum este rânduiala, au început a fata la 1 martie, că am vrut cadouri pe la 8 martie să fie la femei. Am ieșit la 8 martie cu câțiva cârlănași. Care sunt băieței mai tăiem, îi dăm la prieteni. Fetițele le lăsăm la creștere, am comandă la creștere de fetițe. Dacă toamna este hrănită bine oaia și este în formă bună, majoritate, 80-85-90% are câte doi. Rar tare care are câte unul. Care sunt mai tinere au câte unul, dar majoritatea câte doi. Înainte aveam interesul pentru pielicele, o pielicică costa și 380 și 360 și 300, culoarea asta buhară deschisă. Nu se fac aceste culori dintr-un an sau doi. Ani de zile am lucrat.”

Un mieluț pentru vânzare crește timp de aproximativ 2 săptămâni și poate ajunge până la 7 kg.

SERGIU COVALCIUC, locuitor al satului Mărășești: „La carne deja îi lăsăm mai mari, 6-7 kg. Mulți vor să cumpere un cârlan, dar să fie de toate zilele. Nu de 3 kg. Deja când ajunge la 6, la 7 kg. Timp de o săptămână, o săptămână și jumătate ajunge la 6 kg.”

Familia Covalciuc crește oi de mai bine de 30 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup...

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...
  sursa: cursbnm.md