fbpx
15.9 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ „Acesta este un război patriotic!” Zelinski face totalurile. Câte batalioane rusești au fost distruse de la începutul războiului

Citește și:

Rusia suferă pierderi în Ucraina într-un ritm fără precedent: în cele 16 zile de război, 31 de batalioane ale armatei sale și-au pierdut eficiența în luptă. Peste 360 ​​de tancuri, 1205 de vehicule blindate, aproximativ 60 de avioane și 80 de elicoptere au fost distruse. Totalizările au fost făcute de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Forțele noastre armate fac totul pentru a priva inamicul de orice dorință de a continua războiul împotriva Ucrainei. Pierderile trupelor rusești sunt colosale. Dinamica pierderilor invadatorilor în ziua a 17-a este deja de așa natură încât putem spune cu încredere: aceasta este cea mai mare lovitură pentru armata rusă din ultimele decenii. Ei nicăieri altundeva nu au pierdut mai mult decât în ultimele zile”, a spus președintele.

Potrivit acestuia, de la începutul invaziei, 31 de batalioane ale inamicului și-au pierdut capacitatea de a lupta, iar pierderile invadatorilor în capacități tehnice sunt pur și simplu uimitoare.

Majoritatea armatelor lumii nu au atât de mult echipament, cât au pierdut trupele ruse în timpul acestei invaziei. Soldații ruși se predau nu câte unul sigur, dar grupuri întregi. Tot în grupuri, încearcă să ajungă acasă, fugind de pe teritoriul Ucrainei”, a spus Zelensky.

Zelinski a subliniat că, deși armata ucraineană are succese extraordinare, „energia rezistenței” nu trebuie redusă, trebuie să lucrăm împreună pentru apărare. Potrivit acestuia, „acesta este un război patriotic, acesta este un război popular, acesta este un război pentru independența noastră” – și nu doar al statului, ci al întregii ucraineni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul Dorin Recean și reprezentanții autorităților publice din Soroca au discutat despre dezvoltarea raionului

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. Au fost discutate...

/VIDEO/ „Acceptă-mă” – Bate un gol pentru viață

Au jucat fotbal pentru o cauză nobilă. În municipiul Bălți s-a desfășurat cea de-a doua ediție a „Cupei Companiilor:...
  sursa: cursbnm.md