fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

/VIDEO/ Adolescenții, tot mai dependenți de telefoanele mobile. Cu ce atenționări vin medicii pediatri

Citește și:

Adolescenții folosesc tot mai des  telefoanele, iar copiii din secolului XXI sunt dependenți de gadgeturi. Un studiu internațional arată că aceștia ajung să petreacă până la 11 ore pe zi în fața micilor ecrane. În rezultat, se observă o creștere semnificativă a numărului de tineri care se prezintă la medic cu probleme precum deformări ale coloanei sau dureri de spate, dar și deficiențe de vedere și de vorbire.

Este foarte rău, trebuie doar să le găsești ocupație, trebuie să te joci cu ei, să citești, să-i distrezi, pentru ca să-i sustragi de la telefoane. Vederea se înrăutățește, spatele, în dependență de cum stă și unde stă.”

„Nu știu cum influențează, dar nu e normal, mai multe cărți trebuie să citească decât să stea în telefoane.”

„Desigur că am o părere negativă, dar ce să faci, este era tehnologiilor moderne, lumea internetului, fără asta nicidecum. Dacă nu-i dai copilului internet sau telefon, el se va simți altfel. Totul depinde de cât timp ei stau. Sunt lecții, sunt antrenamente, sunt obligații, este timp liber,  eu nu sunt împotrivă.”

„Este o neregulă foarte mare, desigur că trebuie de controlat. Foarte rău, și vederea și inteligența copiilor nu se dezvoltă, de aceea trebuie de limitat la maxim, până la vreo 5-7 ani trebuie exclus.”

Potrivit unui studiu internațional, aproximativ 30 la sută dintre copiii de opt ani dețin un smartphon. Medicii avertizează că până la vârsta de doi ani copiilor le sunt interzise activităților în fața ecranelor.

VICTORIA RUSU, medic pediatru: „Foarte mulți copii se adresează la neurolog, la psiholog cu deficiențe ale limbajului, cu deficit de atenție, sindrom de hiperactivitate, de asemenea se afectează dezvoltarea motorie a copiilor, deoarece copii atunci când privesc telefoanele își dezvoltă doar două simțuri: auzul și și văzul. Există trendul între mămici  de a pune telefonul în fața copiilor atunci când mănâncă, iată asta este la fel o mare greșeală, în timp ce copii mănâncă și privesc telefonul ei formează acea conexiune că atunci când mama îmi dă telefonul, eu trebuie să mănânc. Astfel se dezvoltă sedentarismul, ulterior obezitatea infantilă la copii.”  

La nivel mondial se estimează că 6,5 din opt miliarde de oameni din lume folosesc device-uri electronice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia a lovit din nou Ucraina cu atacuri masive cu drone. A fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres. Deocamdată...

Peste 10.000 de alegători sunt așteptați astăzi la urnele de vot pentru alegeri locale noi

La urnele de vot sunt așteptați 10 766 de alegători. În cele 9 localități au fost deschise 13 secții de...
  sursa: cursbnm.md