fbpx
7.5 C
Бэлць
marți, februarie 27, 2024

/VIDEO/ Angajamentul civic – promovat la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți. Elevii și-au ales președintele consiliului

Citește și:

Elevii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălți și-au exercitat dreptul democratic de a-și alege președintele care îi va reprezenta la nivel instituțional. Procesul electoral, care a avut loc în cadrul școlii s-a desfășurat fără abateri.

KIRA COJEMIAKINA, membră a comisiei: „Noi trebuie să le dăm elevilor buletinele și să le explicăm cum să le folosească și să le explicăm cum să semneze, ca noi să cunoaștem cine a votat. Noi trebuie să le arătam unde să se ducă, cum să pună ștampila, ca ei în general să înțeleagă ce fac aici. Este foarte important pentru elevii de clasa a cincea, a șasea, care nu au idee.”

Elevii s-au mobilizat pentru a-și alege liderul care îi va reprezenta în problemele legate de învățământ, facilități școlare și alte aspecte importante ce țin de viața școlară.

NICHITA VOLENTIR, elev: „Aceste alegeri sunt importante prin ceea că acestea ne ajută să promovăm democrația în școala noastră. Deci elevilor le este permis să-și spună părerea cu ajutorul președintelui consiliului și eu cred că acest lucru este bun.”

ALEXANDRU GRIGOR, elev: „După alegeri, în școală vor fi mai multe evenimente, așa cum au promis și candidații și ne va fi mai interesant să învățăm. Vom putea petrece mai mult timp la școală pentru orele adăugătoare și acest lucru este foarte bun.”

ANA BOBEICA, elevă: „În pofida faptului că suntem în ultimul an școlar, eu consider că este foarte important de ales președintele elevilor, care cu adevărat să ne reprezinte interesele, prin perspectiva lui în raport cu administrația.”

În cursă s-au înregistrat trei eleve. Este vorba despre eleva clasei a zecea Daria Lucașova și elevele clasei a unsprezecea Ecaterina Pastușoc și Anastasia Grigorenco.

SERGHEI TETELIUC, profesor: „Fiecare din candidat și-a organizat campania electorală, programul. Noi împreună am mers prin clase. Ei și-au prezentat programul pentru elevii claselor a V-a până la cei de-a XII-a. Au povestit și despre ei, pentru că copiii trebuie să știe cu cine vor lucra în continuare.”

DARIA LUCAȘOVA, candidată: „Eu vreau să mă concentrez pe aceea ca în școala noastră să fie cât mai multe evenimente interesante și utile. Cel mai probabil primul lucru mă voi concentra pe organizarea unor evenimente de dezvoltare personală. Probabil, posibil voi organiza seri muzicale, de poezie și posibil mă voi apuca de teatru.”

La Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Bălți își fac studiile circa 900 de elevi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Zeci de oameni nu au ajuns astăzi la destinații din cauza grevei transportatorilor. Reacția lui Spînu

Zeci de pasageri au rămas blocați în gările auto din țară din cauză că mai mulți transportatori nu au...

Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate. Directorul ASP: „Facem verificări minuțioase”

În viitorul apropiat, mai mulți șoferi s-ar putea pomeni cu permisul de conducere anulat din oficiu de către Agenția...
  sursa: cursbnm.md