fbpx
-2 C
Бэлць
miercuri, noiembrie 29, 2023

/VIDEO/ Angajații primăriilor din nordul țării – informați despre „achizițiile publice durabile”

Citește și:

Achizițiile publice prietenoase mediului a fost subiectul zilei discutat la Bălți. Specialiștii care se ocupă de achiziții publice în primăriile din nordul țării au fost informați despre tranziția spre proceduri de contractare a serviciilor pe criterii de sustenabilitate. Activitatea a fost realizată pentru a alinia procedurile de achiziții publice ale Moldovei la practicile UE.

Participanții au spus că asemenea seminare sunt bine venite, pentru că au de unde învăța lucruri noi.

ECATERINA GNATIUC, Specialist pe achiziții publice la primăria Edineț: „După legislația nouă, noi cunoaștem foarte multe lucruri pe care nu le-am practicat până acum. Este bine venit mai multe seminare de acestea pentru că după legislație, noi încă nu chiar intrăm în esență.”

CRISTINA REVENCO, Reprezentantă de la Direcția Tineret, Învățământ și Sport, Bălți: „Este foarte important pentru că una e când te informezi din anumite surse, da alta e când ești pe loc și poți să dai careva întrebări, îți este un pic mai clar, toată informația.”

MARIANA CODREAN, Specialist pe achiziții publice la primăria Drochia:„Desigur, este ceva nou pentru noi. O achiziție durabilă reprezintă o țară ecologică, un mediu curat și desigur noi o să tindem spre aplicarea acestei noi forme a achizițiilor.”

În cadrul evenimentului au fost discutate beneficiile economice, de mediu și sociale ale achizițiilor publice durabile, eforturile și rezultatele obținute în această direcție dar și necesitățile ce ar facilita și sprijini în continuare implementarea achizițiilor publice durabile.

VLADIMIR VORNIC, Director adjunct în cadrul Agenției Achiziții Publice: „Republica Moldova și-a luat un angajament de a achiziționa 15% din numărul total de proceduri anume prin includerea unor criterii de sustenabilitate sau de mediu. Scopul seminarului de astăzi este de a familiariza și de a crește conștiința autorităților contractante.”

NATALIA POSTOLACHE, Șef Direcția Statistică Raportări și Achiziții Electronice de la AAP: „Noi venim să învățăm autoritățile contractante cum să aplice criterii de sustenabilitate în general ți în special pentru cinci obiecte de achiziții prioritare la etapa dată, care sunt hârtia A4 pentru printere, automobilele, computerele, ferestre și uși termopan energo eficiente și legume și fructe organice.”

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de cinci organizații partenere, în perioada 2019-2024, cu un buget de 20 milioane euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/Reduceri incendiare la Mari Mar! Grăbiți-vă să vă cumpărați ținuta preferată la un super preț (P) 

Reduceri incendiare la toată colecția de haine toamnă-iarnă în magazinele Mari&Mar! Și asta pentru că Black Friday continuă aici...

/FOTO/ Geniștii Armatei Naționale au intervenit la o misune de deminare în raioanul Florești

Geniști din Brigada Infanterie Motorizată „Moldova” au intervenit pe parcursul zilei de ieri, 28 noiembrie, la deminarea mai multor...
  sursa: cursbnm.md