fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Apartamente scumpe și rate mari. De ce bălțenii nu cumpără apartamente anul acesta

Citește și:

Vânzările de apartamente în Bălți se află într-o continuă scădere. În mare parte, acest lucru este cauzat de creșterea ratelor pentru creditele ipotecare De vină sunt și prețurile ridicate pe piața imobiliară, dar care se pare că în anul 2023 vor scădea cu cel puțin 15 la sută, potrivit agenților imobiliari.

Acum nu este convenabil, acum a crescut triplu creditul imobiliar și asta a devenit foarte neprofitabil, oamenii nu mai iau credite, din această cauză au mai scăzut și cererile. În mare parte se achiziționează în numerar.

Potrivit agenților imobiliari, prețurile apartamentelor deja au început să scadă în timpul vânzării propriu-zise.

Prețurile, dacă să le luăm după publicitate, pe 999, în makler, prețurile în principiu se mențin la același nivel. Dar dacă luăm vânzările propriu-zise, prețurile la apartamente în timpul vânzării se micșorează într-adevăr până la 10-15%, dacă vor ca să fie vândute.

Chiar dacă e greu de presupus cifra exactă, experții estimează că prețurile imobilelor vor continua să scadă.

Dacă situația se va menține ca și acum, atunci cel mai probabil va fi o scădere în prețuri, să presupunem cu cât anume este greu, pentru că deja au scăzut cu 10-15 % aproximativ, dar încă va mai scădea.

Potrivit bălțenilor, salariile pe care le au, abia de le permit să stea în chirie, nu tocmai să pună bani deoparte pentru a-și procura propriul imobil.

Mari prețurile, foarte mari. La serviciu de stat, nu este posibil să cumperi, să lucrezi la privat, la fel nu ai putea, decât doar să ai un bussines. Sau să lucrezi peste hotare, doi-trei ani, să nu vei familia și poate cumperi apartament în schimbul familiei.

Foarte scumpe. Omul primește aici 3-5 mii de lei, cum să ia, dacă el trebuie să achite doar pentru apartament 5 mii de lei, asta cel puțin. Care apartament putem să luăm din bancă, asta e..ceva imposibil.

Ca să cumperi? Nu, nu este real. O casă poate undeva într-un sat sau una părăsită în Bălți care necesită investiții, poate ar fi posibil să strângi în doi să lucrezi.

Dobânzile și ratele mai mari îi fac pe bălțeni să se gândească de două ori înainte să își cumpere o locuință în credit.

Eu am doi copii, ca să cumpăr un apartament în Moldova, este necesar să lucrez 10 ani, foarte mari prețurile . Mai bine din banii proprii să cumperi, pentru că dacă i-ai o dată un credit, ai toată viața de întors.

Foarte scumpe. Am început să ne construim dar ne-am oprit cu construcția, este foarte scump acum. Nici suma nu o poți strânge dar și procentele sunt mari.

Potrivit expertului economic, Veaceslav Ionița, piața imobiliară din Republica Moldova în acest an a intrat în pauză. Se înregistrează o stagnare a prețurilor, scăderi ale volumului de vânzări și de lucrări. Acest lucru este cauzat de războiul din Ucraina, dar și de majorarea ratei dobânzilor la creditele ipotecare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md