fbpx
1.5 C
Бэлць
sâmbătă, decembrie 9, 2023

/VIDEO/ Aproape 100 000 de bălțeni sunt așteptați la vot, duminică. Pe cine vor să vadă la cârma primăriei

Citește și:

Au mai rămas două zile până când bălțenii își vor alege primarul și consilierii care le vor reprezenta interesele în următorii patru ani. Oamenii spun că au mari așteptări de la viitorul edil. Potrivit acestora, în oraș sunt multe probleme care trebuie rezolvate, în special cele de infrastructură.

„Măcar să repare drumurile, măcar în centru îmi doresc. Probleme sunt multe, dar eu nu cred că aceste probleme sunt în puterile și competența primarului să rezolve toate problemele din Moldova, dar măcar să facă curățenie în centru.”

„Iaca aceasta să o dea la o parte, iaca cine o va da la o parte toată această ruinare, pentru că în centru este imposibil de venit, este un coșmar, în general orașul a devenit urât, trebuie de schimbat arhitectul.”

„Drumuri să aibă grijă, de transport, de bătrâni. De la Bălțiul Nou, trăiesc acolo și este greu de venit, ne-a promis primarul că o să ne dea troleibuze.”

La scrutinul din 5 noiembrie 2023 sunt așteptate 99.981 de persoane la cele 60 de secții de votare care vor fi deschise în municipiul Bălți. Pentru duminică, au fost tipărite aproximativ o sută de mii de buletine de vot, dintre care, peste 50.700 pentru vorbitorii de limba română și 49.200 pentru vorbitorii de limba rusă.

La cârma primăriei, oamenii spun că vor să vadă un om simplu și înțelegător, care să lupte pentru interesele bălțenilor.

„Păi așteptăm măcar ceva să se schimbe în țara asta, dar nu se prevede, depinde pe cine alegem, mă gândesc eu.”

„Schimbări noi, trebuie în oraș ceva să se schimbe, nu poate fi așa mai departe. Sincer, decent, familist, care se va gândi la oraș.”

„Primarul în primul rând trebuie să fie gospodar, pentru că orașul este o gospodărie mare, trebuie să urmărești, să susții, evident că sunt multe găuri și permanent trebuie să repari, ceva să faci, mi-aș dori ca orașul să fie frumos și comod.”

„Să corespundă promisiunilor, cred eu, ceea ce ei promit, cel mai des aceasta nu se îndeplinește, de aceea nu este sens.”

Pentru funcția de consilier local în municipiul Bălți s-au înregistrat 15 partide politice și 4 candidați independenți, iar pentru funcția de primar au fost înregistrați 15 candidați, dintre care 2 independenți, iar 13 din partea partidelor politice pe care le reprezintă. Pentru funcția de primar al satului Sadovoe au fost înscriși în cursa electorală 4 candidați, iar pentru satul Elizaveta 8.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Casa Albă îl trolează pe Putin după ce a anunțat că va candida din nou la președinția Rusiei

Casa Albă a reacţionat cu ironie la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat...

Cine sunt campionii naționali la Judo în 2023

Judocanii din Republica Moldova au concurat la o nouă ediție a campionatului național. Aproximativ 230 de sportivi au luptat...
  sursa: cursbnm.md