fbpx
9.9 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Au ales să facă armata. Tinerii aleg școala bărbăției și a curajului

Citește și:

SERGIU NEDELEA, recrut: „Eu consider că fiecare bărbat trebuie să facă armata, o oarecare disciplină, așa este mai corect. Fiecare bărbat trebuie să facă armata.”

CĂTĂLIN BUZDUGAN, recrut: „Decizia a fost de mine făcută benevol, în primul rând ești un bărbat și este de datoria ta să faci armata moldovenească. Până să merg în armată, când îi vedeam pe stradă (nota red. pe soldați) aveam o onoare și un respect pentru ei.”

Tinerii care au atins majoratul au ales să-și onoreze obligațiunea față de țară. Recruții își vor petrece următorul an în cadrul structurilor Armatei Naționale.

COLONEL NESTOR PUTINĂ, șef secția recrutare, incorporare, Centrul Militar Teritorial Bălți: „În Centrul Militar Teritorial Bălți se desfășoară o activitate planică, conform programului de pregătire de luptă a Armatei Naționale și anume încorporarea tinerilor recruți în rândurile Armatei Naționale.”

Potrivit lor, este o decizie asumată și bine gândită.

MIHAIL PSNEI, recrut: „Să-mi apăr patria, părinții, toată familia. Dar totuși, pentru țara noastră este mult mai importantă pacea. – Da, dar tot ar trebui să fie măcar ceva în țară, să fie cine să ne apere.”

CORNEL POPESCU, recrut: „De ce ai decis să faci arata? – Să fie, trebuie, pentru un băiat trebuie. Pentru că trebuie să aperi patria. – Nu îți este frică? – Deloc.”

DAN JUCOV, recrut: „Tatăl meu a fost cetățean al Republicii Moldova și a fost la armată și mă duc TAIE după dânsul, să fiu un bărbat. Armata, referitor la baieții de 18-19 ani, ne arată că va fi un bărbat și va arăta că este capul familiei, că o va putea întreține. Mulți oameni pot să spună că armata este rea, că se bat, dar până nu te duci nu vei vedea cu ochii tăi. Trebuie de încercat, de ce nu.”

După 6 luni, soldații pot alege să rămână în rândul Armatei Naționale în bază de contract.

COLONEL NESTOR PUTINĂ, șef secția recrutare, incorporare, Centrul Militar Teritorial Bălți: „Tinerii sunt dispuși să meargă în Armata Națională, sunt vioi, plini de viață, au dorință și cu mult drag așteptăm următoarele generații. Tinerii recruți, care recent vor deveni soldați în termeni, în Armata Națională, își vor îndeplini serviciul militar în decurs de 12 luni calendaristice. TAIE Totodată, dumnealor au posibilitatea după 6 luni să devină militari prin contract în rândul Armatei Naționale. Recrutul care urmează să devină militar în rândurile Armatei Naționale obligatoriu trece medicii cum ar fi chirurgul, medicul psihiatru, oftalmologul, terapeutul și ceilalți medici specialiști în domeniu.”

În Republica Moldova serviciul militar este obligatoriu, prin urmare toți tinerii ce au atins vârsta de 18 ani sunt înrolați în cadrul armatei, excepții fiind pentru studenți sau cazuri speciale de boală, situație familială grea, convingeri personale sau religioase.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Muzică, dans și chiar împușcături. Cum a fost sărbătorită Ziua Ușilor Deschise la USARB

La Universitatea din Bălți s-a organizat Ziua Ușilor Deschise. https://youtu.be/FlwlFFUWYBQ NATALIA GAȘIȚOI, rector USARB: „Ziua Ușilor Deschise o zi în care...

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni...
  sursa: cursbnm.md