fbpx
11.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

/VIDEO/ Bălțenii ar putea rămâne fără apă: Motivul- o datorie de aproximativ 40 de milioane

Citește și:

Locuitorii municipiului Bălți riscă să rămână fără apă la robinete. Solicitarea FEE-Nord vine în urma unor dispute legate de datoriile neachitate de către compania de stat Acva Nord către furnizorul de energie electrică.

VITALIE UNGUREANU, director tehnic, regia Apă Canal Bălți: „Este mai complicat să comentez ceea ce spune FEE Nord, pentru că în momentul când ei au scris această scrisoare către agenție, ei la data de 5 martie ne-au dat un aviz de deconectare, dar în data când ei au dat acest aviz la noi era pe 0. Noi ne străduim să fim disciplinați, dar din când în când ei sunt cei care ne avertizează, ne amenință și cel mai urât este acel demers că ei au făcut un apel către Aqua Nord să fie deconectat orașul Bălți de la apă.”

Potrivit reprezentanților FEE Nord, este vorba despre o sumă de aproximativ 40 de milioane de lei, datorie acumulată de Acva Nord, furnizorul de apă a întreprinderii Regia Apă Canal Bălți.

OLEG PETELCA, directorul FEE Nord: „Apă-Canal Bălți este o Întreprindere Municipală al cărui fondator este primăria municipiului Bălți, respectiv de gestiunea acestei întreprinderi este responsabilă primăria municipiului Bălți, respectiv problema dată trebuie să fie rezolvată de primăria municipiului Bălți.”

De cealaltă parte, administratorul adjunct al companiei Acva Nord afirmă că datoria față de FEE Nord s-a format din cauză că înrtreprinderea Apă Canal Bălți nu achită toate datoriile față de Acva Nord.

NICOLAI SANDU, administrator adjunct Acva-Nord: „Problema este în felul următor, deci factura pe care o primește Apă Canal Bălți de la Acva Nord pentru serviciu de aprovizionare cu apă, constituie în medie 4,5 milioane de lei. Dumnealor achită nu mai mult de 3 milioane la Acva Nord. Noi luăm numai necesarul, restul ce rămâne transferăm la FEE Nord, dar nu ajunge încă vreo 600-700 de mii ca să ne achităm cu FEE Nord la factura lunară.”

Locuitorii municipiului se tem că vor fi nevoiți să facă față unui nou stres- lipsa apei la robinete.

„Orașul fără apă să rămână asta-i… un lucru rău. E nu știu cum o să lucreze tot ce e în oraș. Locuitorii cum o să trăiască fără apă. Sunt întreprinderi, sunt fel de fel de magazine, aici trebuie apă. Datoriile trebuie achitate, asta eu consider.”

„Nu e normal, nu știu, da nu e normal, cum să rămână orașul fără apă. Păi nu e bine, nu e normal. Cum la oraș fără apă, în sat vă dați seama că măr i-ai de la fântână, de la oraș de unde, ce să faci?”

„Iaca eu am fost și mi-am cumpărat apă, o să luăm de la fântână. Ce pot să fac. Lasă să plătească și apă să fie.”

În prezent, locuitorii municipiului Bălți achită pentru un metru cub de apă 11 lei și 23 de bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un conațional bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut în flagrant

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Otaci împreună cu ofițerii de investigații a DR Nord au destructurat un grup...

/VIDEO/ La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri

La Viișoara, Edineț, a fost inaugurat un Centru de Consultanță în Afaceri pentru cei care vor să-și inițieze o...
  sursa: cursbnm.md