fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Bălțenii cer anularea metodologiei de calculare a tarifului pentru căldură

Citește și:

Consumatorii debranșați de la rețeaua centralizată de căldură CET-Nord SA cer anularea noii metodologii de calculare a tarifului la energia termică. Oamenii înfuriați nu sunt de acord să plătească unei întreprinderii cu care nici măcar nu au încheiat un contract. Prețurile mari din facturi i-au scos din casă, bălțenii s-au adunat în fața clădirii CET-Nord la miting.

„Pensia mea este de 1 800, iar factura este de 1 365 de lei. Mai mult de 15 grade în apartament nu sunt, asta chiar dacă eu pornesc căldura autonomă, pentru că îngheț. Îngheț pentru că la primul etaj un apartament cu 3 camere nu se încălzește, podelele sunt reci. Țeava de la primul etaj la mine deja ajunge rece, pentru că acolo nu este încălzire.”

„Locuiesc la al cincilea etaj, am țevi de 40 cm în casă, mi-a venit factura de 1 800 de lei, o mie și ceva mi-a compensat, dar 600 de lei trebuie să plătesc pentru acești centimetri.”

„Noi suntem deconectați, avem căldură centralizată, de ce trebuie să plătim pentru aceste țevi?”

„Eu am studiat toate legile din țara noastră, nu există nicio lege care să mă impună fără vreun contract să achit ceva. În plus, potrivit legii, consumatorul poate să nu plătească pentru serviciile pe care nu le-a comandat.”

Administrația CET-Nord nu a ieșit în mijlocul mulțimii, dar după ce mitingul organizat a luat sfârșit, a oferit un comentariu presei locale. Potrivit acestora, unica soluție la momentul de față este ca Societatea pe Acțiuni să transmită prerogativa de a repartiza costul agentului termic consumat de blocul locativ către Gospodăria Locativ Comunală din oraș. Revizuirea metodologiei de calcul ține doar de Minister.

MARIAN BRÂNZA, director CET-Nord: „Va fi o claritate pentru consumator, cine este responsabil de întreținerea rețelelor termice și repartizarea consumului de energie termică echitabil în interiorul blocului locativ. Altă problemă nu există, este doar problema de echitate în repartizare. Dintre apartamentele care se încălzesc, care nu se încălzesc și care și cât consumă.”

În municipiul Bălți sunt 776 de blocuri locative, dintre care 181 sunt asociații dintre care doar 10 administratori repartizează de sine stătător factura de la CET-Nord în interiorul blocului locativ.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md