fbpx
36.2 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ Bălțiul – la un pas de colaps ecologic. Gunoiul din oraș nu mai are unde să fie evacuat

Citește și:

Municipiul Bălți este la un pas de o criză ecologică. Dacă primăria nu va achita de urgență 5 milioane de lei pe care îi datorează Întreprinderii Municipale  Direcția Reparații și Construcții Drumuri, gunoiul din oraș nu va mai putea fi evacuat la gunoiștea din satul Țambula, raionul Sîngerei. Oamenii se arată îngrijorați de situația în care se poate pomeni orașul.

„Va fi o catastrofă în oraș. Cineva nu s-a înțeles presupun, de la primărie cu gunoiștea. Murdărie, gunoi, trebuie să se înțeleagă cumva. Trebuie să achite, noi dor achităm bani pentru evacuarea gunoiului, banii ajung la primărie, unde dispar banii? ”

„Noi personal achităm toate facturile, iar ceea ce face primăria, nu răspund pentru acțiunile ei. Noi scoatem gunoiul o dată în două zile, dar cineva îl scoate în fiecare zi.”

„Dacă nu există o alternativă unde ar putea fi dus gunoiul, atunci este foarte trist, iar dacă există altă înțelegere, alternativă, atunci fie așa.”

„Este o noutate forte rea, pentru că iarăși câinii vor împrăștia tot gunoiul prin curți, va fi foarte rău, va fi foarte murdar. În plus vântul va împrăștia vântul în jur și va fi o situație foarte rea.”

„Eu cred că ei vor găsi o soluție, pentru că acest lucru nu va avea un efect pozitiv, este cald afară, de aceea le dorim noroc, ca locuitorii orașului nostru să nu sufere.”

Administratoarea ÎM DRCD, Cristina Sochirca, susține că acțiunile primăriei sunt o răfuială politică, iar până când administrația publică locală nu va achita datoria de 5 milioane de lei, întreprindere nu va avea finanțe din ce să achite serviciile prestate de gunoiștea de la Țambula.

CRISTINA SOCHIRCA, administratoare ÎM DRCD: „Blocajul financiar al întreprinderii este o răfuială politică, ei au creat această situație intenționat, cât era omul lor, domnul Calmațui, fostul administrator. Ei au cheltuit nerațional aproape un milion de lei, pe tehnica care s-a defectat în prima zi de lucru. Noi am transmis primăriei multe scrisori, noi am arătat ce probleme are întreprinderea municipală DRCD, noi am propus rezolvarea problemelor date. Dar domnul primar scrie doar ca doamna Sochirca să nu cheltuie hârtie și să nu-i scriu scrisori. Acesta este un răspuns a domnului primar. Într-o zi, două, cetățenii vor observa toată criza care va fi creată din pricina că nu au fost achitați bani.”

Am solicitat și reacția autorităților publice locale la acest subiect, dar până la momentul publicării materialului, responsabilii nu au oferit niciun comentariu.

Reacția primarului de Bălți după anunțul DRCD: Ordinea în oraș va fi menținută și asigurată

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md