fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Bărbat din Bălți șantajat de un deținut din Chișinău. Un complice a fost reținut în centrul orașului

Citește și:

Ofițerii de investigații, în comun cu procurorii au deconspirat activitatea unui grup infracțional, dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, care, chiar în timpul detenției ar fi șantajat un bărbat de 60 de ani din municipiul Bălți, de la care a pretins 10.000 de euro.

Organizatorul actului de șantaj este un bărbat cu vârsta de 38 ani, originar din Azerbaidjan care, pe parcursul ultimelor șapte luni, se află în Penitenciarul nr.13 pentru comiterea unui omor.

În momentul în care a aflat despre poziția pro-acuzare a unui martor pe dosarul în care este învinuit, deținând ilegal în penitenciar un telefon mobil, a apelat la un amic din Azerbaidjan, căruia i-a ordonat să se deplaseze în Moldova și să îl șantajeze pe martor, cerându-i bani.

Executorul actului de șantaj, un bărbat în vârsta de 33 ani, sosit recent în Moldova, a estorcat, prin amenințări cu violență și omor, de la victimă și rudele acesteia, în trei tranșe, diferite sume bănești.

În rezultatul urmăririi penale, la 20 iulie, executorul a fost reținut chiar în momentul primirii ultimei tranșe financiare în sumă de 60.000 lei.

În cadrul operațiunii de reținere și imediat după, au fost efectuate șapte percheziții (în automobil, domiciliu, celula din penitenciar și corporale ale suspecților). În urma acestora au fost depistați și ridicați 60.000 lei, telefoane mobile, inclusiv unul din celula deținutului, înscrisuri de ciornă și alte bunuri ce prezintă interes pentru cauză.

În seara de 22 iulie, magistrații din Bălți au admis demersul procurorului, astfel încât față de executor a fost aplicată măsura preventivă – arestul pentru un termen de 30 zile.

Potrivit legii, șantajul comis de un grup criminal organizat se pedepsește cu amendă de până la 117.500 lei și închisoare de la 7 până la 10 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md