fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Când vor fi instalate terminalele pentru achitarea călătoriei cu cardul bancar, în troleibuzele din Bălți

Citește și:

Până la vară, toate troleibuzele din Bălți vor fi dotate cu aparate pentru achitarea călătoriei cu cardul. Directorul parcului de troleibuze, Elena Maximciuc, susține că această schimbare este binevenită, întrucât întreprinderea are insuficiență de taxatori.

ELENA MAXIMCIUC, directorul Întreprinderii Municipale Regia Troleibuze Bălți,„Nouă nu ne ajunge 50% din personalul de taxatori, oamenii lucrează în exces, totodată noi compensăm numărul care nu ne ajunge, dar oamenii care au lucrat taxatori, vor fi controlatori, pentru că la așa volum nouă ne este necesar 70 de controlori, dar la noi acuma activează 68 de taxatori.”

Echipa care se va ocupa cu instalarea aparatelor spune că această modalitate de plată este una modernă și sigură.

OLEG TERLEȚCHI, directorul companiei, „Este o modalitate modernă de plată, aceasta dă posibilitatea pentru a economisi pentru cheltuielile de exploatare întreprinderii de transport și plus, nu pot spune despre Bălți, dar din experiența mea, în alte orașe există această fraudă în rândul taxatorilor și șoferilor. În cazul exploatării corecte, printr-un control corect, întotdeauna este creștere de profit și aceasta rezultă o presiune mai mică asupra bugetului orășenesc pentru dotarea la întreprindere.”

Călătorii spun că abia așteaptă implementarea acestui proiect.

„Cred că da. – Dar de ce credeți că va fi comod? – Pentru că ai intrat, ai aplicat cardul, turnichetul s-a deschis tu ai trecut și nu mai sunt probleme.”

„Da părere e bună, îi bună, tare bună, cardul l-ai pus și gata, dar așa până scoți bani, până ai numărat, da bine, foarte bine.”

„Eu cred că este comod, pentru că în ziua de azi, în general mult ce poți achita cu cardul, adică fără bani cash.”

Totuși sunt și din cei care această metodă de plată nu le convine. Este vorba despre persoanele mai înstărite, care vor putea procura abonamente.

„Scot banii și gata, nu iubesc încurcăturile. La troleibuz eu știu cât costă călătoria, totul este fixat, dar așa de unde știi, te mint.”

În municipiul Bălți circulă 51 de troleibuze pe diverse linii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md