fbpx
13.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Cazul condamnatului găsit strangulat în curtea penitenciarului: Polițiștii au efectuat mai multe percheziții, într-un dosar de șantaj

Citește și:

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală ai INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS,  cu suportul angajaților ANP,  BPDS „Fulger” și DDS  „PANTERA”,  au  efectuat 11 percheziții într-un dosar de șantaj.

Sub pretextul unor datorii la jocurile de hazard, un grup de condamnați cu autoritate criminală au estorcat de la victimă mai mulți bani, ultima sumă fiind de 6000 de lei.

După condițiile impuse de condamnații cu influență negativă, acesta nu a avut posibilitatea să transmită suma estorcată, drept urmare la finele lunii iulie a anului 2023 condamnatul a fost depistat strangulat în curtea penitenciarului.

În urma perchezițiilor efectuate în trei penitenciare și la rudele condamnaților aflate la libertate au fost depistate și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri bancare pe care au fost transferați banii estorcați, înscrisuri de ciornă și un cartuș de calibrul 5,45 mm.

Deținuții din cele trei Penitenciare vor fi etapați în Penitenciarul nr.13- Chișinău pentru audieri în cadrul investigațiilor, urmând ca procurorul de caz să stabilească statutul procesual al fiecăruia în funcție de probatoriul acumulat, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Persoanelor bănuite li se incriminează săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.189 alin.(2) lit.b), d) din Codul penal, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 5  la 7 ani.

În continuare, ofițerii de investigație întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia vrea să reia discuțiile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din aprilie 2022, de la Istanbul

Regimul de la Kremlin ar vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului eșuat din martie-aprilie...

/VIDEO/ Aproape 200 de asistenți sociali din Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie

Aproape 200 de asistenți sociali din municipiul Bălți nu și-au primit salariul pentru luna decembrie. Chiar dacă de la...
  sursa: cursbnm.md